Annonce
Alarm 112

Værnepligtig frifundet for anklage om overgreb på kaserne

En 20-årig mand var anklaget for blufærdighedskrænkelse og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje på Antvorskov Kaserne i Slagelse. Han er mandag blevet frifundet. (Arkivfoto). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Retten i Næstved har frifundet en 20-årig værnepligtig for anklager om overgreb på en anden værnepligtig.

Det endte med frifindelse, da Retten i Næstved mandag behandlede en sag mod en 20-årig mandlig værnepligtig, der var tiltalt for overgreb på en kvinde på Antvorskov Kaserne i Slagelse.

Det oplyser anklager fra Forsvarsministeriets Auditørkorps Ida Kjærgaard Pedersen, efter at byretten har afgjort sagen.

- De siger, at vi står med to forklaringer over for hinanden og ikke yderligere afgørende beviser i sagen. På den baggrund kan de ikke lægge mere vægt på den ene forklaring fremfor den anden. Så bliver det frifindelse, siger hun.

Annonce

Dommen med en begrundelse for frifindelsen er dog endnu ikke kommet på skrift.

Den 20-årige mand har nægtet sig skyldig i anklagen, som indeholdt to punkter. Han var tiltalt for blufærdighedskrænkelse og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

Ifølge anklageskriftet, som er udarbejdet af Auditørkorpset, skete det på Antvorskov Kaserne natten til den 27. august i år.

Han var i det første punkt anklaget for gentagne gange at fastholde kvinden, som også var værnepligtig, kysse hende på halsen og munden samt beføle hende på brystet og bagdelen.

Desuden mente Auditørkorpset, at han gentagne gange førte hendes hånd ned til sin penis under tøjet. Alt det skete ifølge anklageskriftet, selv om kvinden løbende tilkendegav, at hun ikke var interesseret i hans tilnærmelser.

I det andet punkt var manden tiltalt for at føre sin penis ind i kvindens mund og putte sine fingre op i hendes skede - uden kvindens samtykke.

Begge anklagepunkter er manden frifundet for.

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at overveje, om den vil indbringe sagen for landsretten.

/ritzau/

Annonce
Det sker

Guide til julehygge og mange andre unikke oplevelser: Din weekend på Østerbro

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Alarm 112

Politichef: Stor sexafpresningssag blev efterforsket for dårligt

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Annonce