Annonce
Østerbro

Ung Robinson-deltager: - Vi skal tage os bedre af de ældre

Oliver Lawson er med i dette års Robinson-ekspedition. Eventyret har fået ham til at ønske, at vi passer bedre på de ældre og ensomme på Østerbro. Foto: André Bentsen
Alt for mange ældre er ensomme på Østerbro, mener Robinson-deltageren, Oliver Lawson. Han har boet i bydelen hele sit liv og håber, at foreningerne vil gøre endnu mere for ensomme og ældre.

Når du er afskåret fra verdenen på en øde ø, farer der en ting eller to igennem dit hoved.

For den 28-årige Oliver Lawson, der i disse dage kan opleves live på skærmen, som en af flere Robinson-deltagere, var det især én ting:

- Det vildeste var det der med at savne. Man kan ikke engang se på sin telefon, hvordan ens venner og familie har det, og der er ingen nyheder, der siver ind. Det er et kæmpe kontroltab, siger Oliver Lawson.

Annonce

Østerbrodreng fra top til tå

Han er vokset op ved Trianglen, har gået på Øster Farimagsgade Skole og flytter snart fra Marstalsgade til en anden Østerbro-gade.

Det vildeste var det der med at savne. Man kan ikke engang se på sin telefon, hvordan ens venner og familie har det, og der er ingen nyheder, der siver ind. Det er et kæmpe kontroltab

Oliver Lawson

- Det er en drøm at bo på Østerbro. Det er lidt luksus, men også specielt, fordi vi rummer lidt af det hele her, siger han og afviser i samme moment, at han ville sige ja til en ny omgang med Robinson.

- Aldrig i livet. Ikke om jeg så fik en halv million for bare at deltage. Jeg var så sulten, at jeg nogle gange kiggede op i træerne og håbede, at der bare faldt et eller andet ned, vi kunne spise. Ja, selv en slange, griner han.

Annonce

Hvorfor flytter du ikke væk fra Østerbro, når du har boet her hele dit liv?

- Jeg bliver boende her, fordi jeg elsker den atmosfære, her er. Man kan gå med sin hund og møde barnevogne og ældre mennesker, der smiler sødt til en. Det elsker jeg meget.

Annonce

Hvad er det bedste ved Østerbro?

- Det er ordenlige mennesker med en god stemning, som bor her, og man kan færdes trygt om aftenen. Det er ikke alle steder i København, man kan det, så det er noget særligt ved Østerbro, og måske også det bedste faktisk. Her er hyggeligt døgnet rundt og jeg hilser på folk, når jeg går op og ned af gaden.

Annonce

Hvilke yndlingssteder på Østerbro har du savnet under coronanedlukningerne?

- Jeg har rigtig meget savnet Bopa Plads, og så har jeg savnet Østerbrogade og Nordre Frihavnsgade. Bare det med at gå op og ned af gaderne. Måske gå forbi et pizzaria først, og så bagefter en designer og en smykkeforretning. Her er så alsidigt og plads til alle. Det er noget man virkelig lærer at få sat på spidsen og sætte pris på, når man har været væk i Robinson. Vi har alle de bedste goder lige omkring os her på Østerbro.

Annonce

Hvor på Østerbro vil du helst tilbringe en solskinstime?

- Jeg ville nok sætte mig nede i det nye Nordhavn, hvor man kan bade. Jeg elsker det der med, at man samles om noget. De soler sig, bader og har det sjovt. Det er et fedt område med musik og god mad. Dem der bor der, er måske ikke så glade for musikken om aftenen, så det er vigtigt, at vi husker at respektere dem også. Man skal have det sjovt, men der skal ikke være teknofest.

Annonce

Du får besøg udefra. Hvad vil du vise på Østerbro?

- Jeg vil nok gå en tur over i Fælledparken og tage dem med ind til en fodboldkamp. Jeg har spillet i fodbold i B93 selv, så dem holder jeg også med, men niveauet er for lavt til mig, hvis jeg skal se bold. Så er det FCK. Det er også værd at gå en tur op og ned af Østerbrogade og hygge, og så få noget lækkert at drikke på Café Bopa og så slutte af i Nordhavn.

Annonce

Hvad er det værste ved Østerbro?

- Det værste ved Østerbro…

Oliver tøver, som var han ved at tage en vigtig beslutning i Robinson.

- Det er nok, at der bor nogle mennesker ind imellem os andre, som godt kan være kede af den summen med byliv, her er. Men det er for mig en kombination her på Østerbro. Der er både pænt og ordentligt, men vi kan godt skåle om aftenen og høre god musik, så vi kan bruge tid med dem, vi holder af. Det er ærgerligt, at nogen synes, det hele skal være en oase midt i byen, hvor man ikke må tabe et glas, uden at få at vide, at man skal opføre sig ordentligt.

Annonce

Hvad er dine fremtidsønsker for Østerbro?

- Hvis jeg helt selv kunne lave noget om på Østerbro var det, at der var flere foreninger som tog sig af vores ældre ensomme borgere. Jeg tror der er mange ældre her, der render rundt i deres egen lille boble. Dem vil jeg gerne omfavne og det kunne være fedt, hvis der var nogle foreninger, der sørgede for, at de kunne møde hinanden og stifte nye bekendtskaber. Vi skal have mere fokus på dem, der måske har været på arbejdsmarkedet og trukket sig tilbage. Jeg ser selv tit de samme ældre kvinder handle ind nede i Irma. De har måske ikke så mange omkring sig, som de fortjener, tænker jeg nogle gange, siger den unge Robinson-deltager og afslutter:

- Det er for mig vigtigt, at vi får samlet dem, der ikke har så store omgangskredse.

Annonce
Kirke

Ja, du så rigtigt: Et æsel gik rundt i Koldinggade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Handelsforeningsformand: Minus 250 millioner kroner og det er ikke slut endnu

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

sygeplejemangel

Unge til kamp for pressede sygeplejersker: - Det er vores fremtid, der er på spil

Trafik

Kommunen kom borgerne i møde: Ikke mere tung trafik i skolegade

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Erhverv

Fik vild idé i snapsebrandert: Sebastian og Peter åbner 'fitnesscenter' for din kreative hjerne

Julehjælp

Unge kickstarter Julehjælp: Forvandler Bopa Plads med hygge, sang og lys

Miljø

Chok i Fælledparken: Kommunen har ryddet Egernskoven

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Månedens Østerbrobutik

Damernes bodega - og der er også plads til mænd

Lokalhistorisk

Da sporvognene kørte på damp

Frivillighed

Kom i biografen med dine idéer: Hvordan bliver det nemmere at være frivillig på Østerbro og i Nordhavn

Annonce