Annonce
Navne

Tuva er vild med bydelen - Men Østerbro trænger til flere fodgængerovergange

Operasanger Tuva Semmingsen nyder Østerbro, hvor hun bor på Olufsvej med sin familie. PR-foto
Operasangeren Tuva Semmingsen har boet på Østerbro, siden hun flyttede fra Norge til Danmark i 1997, og bydelen har alt, som hun har brug for.

- Hvorfor flyttede du til Østerbro?

- Jeg flyttede fra Norge til Danmark i 1997 i forbindelse med mine studier, og endte meget heldigt og tilfældigt op i en vidunderlig Østerbrolejlighed med udsigt over Kartoffelrækkernes tage. Fem år senere købte vi hus på Olufsvej, hvor min mand, Joachim Knop, er vokset op, og har boet der lige siden.

- Hvad er det bedste ved Østerbro?

Annonce

- Østerbro føles lidt som en landsby i byen. Den har alt, jeg har brug for til indkøb, børnenes skole i gåafstand, Fælledparken hvor man kan løbe en tur, eller gå med hunden. Jeg har sjældent behov for at komme ind til Kbh K, men når jeg har, er indre by blot en cykeltur væk. Og metroen fører mig til lufthavnen på under en halv time! Østerbro er meget central, men har alligevel en "landsby-feeling"

- Hvilke yndlingssteder på Østerbro har du savnet under coronanedlukningerne?

- Jeg føler jeg har kunnet bruge byen næsten som sædvanligt under nedlukningerne. Det har været vidunderligt at se hvor mange som valgte at gå en tur i Fælledparken eller omkring Søerne, i det gode vejr.

- Hvor på Østerbro vil du helst tilbringe en solskinstime?

- I vores have. Med fingrene i jorden og numsen i vejret. Eller med en kaffe i hånden. Vi bruger haven fra marts til november, de måneder er det som vi har et ekstra værelse i huset.

- Du får besøg udefra. Hvad vil du vise på Østerbro?

- En FCK-kamp i Parken, en spadseretur omkring Søerne og i Fælledparken. En kop kaffe i Nordhavn en sommeraften. Loppemarked på Remisen.

- Hvad er det værste ved Østerbro?

Lige nu er det omfattende vejarbejde omkring Østerbrogade lidt en øjebæ og en tålmodigheds-udfordring, selv om det er en nødvendighed.

- Hvad er dine fremtidsønsker for Østerbro?

- Flere fodgængerovergange! Efter at metroen åbnet, er der mange som krydser Øster Allé ved posthuset. Det samme gør sig gældende på Østerbrogade ved Føtex Food. Jeg ville ønske, at fodgængersikkerheden blev højere prioriteret, med flere midterheller og zebrastriber langs disse veje, selv om det måske vil sinke biltrafikken.

Tuva Semmingsen

Uddannet fra Norges Musikkhøgskole og Opera-Akademiet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Debuterede 1999 på Det Kgl. Teater som Cherubino i Figaros Bryllup, og sang samme parti på Teatro Fenice i Venedig 2000. På Det Kgl. Teater har hun gjort sig bemærket i adskillige produktioner som medlem af solistensemblet 2000-2016.

Tuvas kærlighed til barokmusik har ført til samarbejde med bl.a. Concerto Copenhagen, The King’s Consort, og Barokksolistene. Med sidstnævnte har hun CD´en ”London Calling” med arier af Händel. De kan også høres sammen i soundtracket til von Triers film ”Antichrist”.

Tuva har også en hemmelig passion for jazzmusikken, og den bliver ind imellem dyrket i større og mindre formater og i stor grad i samarbejde med Nikolaj Bentzon. Lige nu er Tuva Semmingsen aktuel med forestillingen ”En Skærsommernats Drøm” af Britten/Shakespeare på Malmö Opera samt på udgivelsen ”Arvegods” med Nikolaj Bentzon Trio.

Tuva Semmingsen er gift med operasangeren og skuespilleren Joachim Knop. De har sammen tre børn i alderen 11-17 år og bor på Olufsvej.


Annonce
Corona

Vender tilbage med en nyskabelse: Testcenter i Fælledparken er også til vaccination

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kirke

Ja, du så rigtigt: Et æsel gik rundt i Koldinggade

Erhverv

Fik vild idé i snapsebrandert: Sebastian og Peter åbner 'fitnesscenter' for din kreative hjerne

Lokalhistorisk

Da sporvognene kørte på damp

Julehjælp

Unge kickstarter Julehjælp: Forvandler Bopa Plads med hygge, sang og lys

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Månedens Østerbrobutik

Damernes bodega - og der er også plads til mænd

Frivillighed

Kom i biografen med dine idéer: Hvordan bliver det nemmere at være frivillig på Østerbro og i Nordhavn

Indland

Dronningen overraskede dronningen på scenen: Ulf takkede af efter 40 sæsoner

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Annonce