Annonce
Psykiatri

Tommys datter forsøgte at begå selvmord adskillige gange

Tommy Sørensens datter har forsøgt at tage sit eget liv adskillige gange, uden familien er blevet tilbudt krisehjælp. - Det psykiatriske system har brug for akut førstehjælp, siger han. Foto: André Bentsen
Tre ud af fire københavnere synes, kommunens hjælp og støtte til mennesker med psykisk sygdom er enten dårlig eller virkelig dårlig. Én af dem er Tommy Brock Sørensen, hvis datter har forsøgt at tage sit eget liv flere gange. Alligevel er familien ikke blevet tilbudt krisehjælp.

Psykisk sårbare og pårørende til syge børn og unge støder igen og igen panderne mod muren, når de prøver at komme til orde i et rigidt system, de føler svigter dem.

En af dem, der med egne ord, har cyklet rundt i systemet, er Tommy Brock Sørensen fra Østerbro. Han er far til en datter, som lider af skizofreni. I dag sidder han på Østerbro og ser tilbage med gru på en lang række selvmordsforsøg, der måske kunne have været undgået, hvis den kommunale psykiatri havde været bedre til at følge op og lave overleveringer efter indlæggelser.

- Hun har forsøgt at tage sit eget liv et sted adskillige gange. Tænk sig at skulle vænne sig til tanken om, at det liv, du har sat i verden ikke selv ønsker sit liv, men også, at du ikke én eneste gang bliver tilbudt krisehjælp bagefter, men bare bliver spist af med ordene; Det var også en hård dag i dag, siger Tommy.

Annonce

Vanvittigt, at det er hverdag

Da vi møder ham midt på hans arbejdsdag ryster han lidt på hovedet over, hvordan absurde forhold kan virke normale, fordi de er blevet en del af hverdagen.


Tænk sig at skulle vænne sig til tanken om, at det liv, du har sat i verden ikke selv ønsker sit liv, men også, at du ikke én eneste gang bliver tilbudt krisehjælp bagefter, men bare bliver spist af med ordene; Det var også en hård dag i dag

Tommy Brock Sørensen, far til indlagt i psykiatrien


- Systemet er så presset, og det er kun blevet værre og værre. Derfor er det vigtigt, at dem, der har muligheden for at tilføre ressourcer til især børn og unge han og familien har oplevet store svigt fra systemet i forbindelse med datterens behandling, siger Tommy Brock Sørensen og fortsætter:

-  Manglende opfølgning og dårlige overleveringer efter indlæggelser har ført til en forværring af datterens sygdom, mener Tommy selv.

Det hele startede, da hun var 16 år gammel og familien med en henvisning fra lægen i hånden forsøgte at få en tid hos en psykiater. Dengang var der ’kun’ tre måneders ventetid.

- Men ligesom så mange andre med psykisk sårbare børn og unge, måtte vi søge over i det private for at få bare en lille smule hjælp, understreger Tommy Brock Sørensen.

Undersøgelse fra Bedre Psykiatri blandt 293 brugere af socialpsykiatrien. Illustration: Bedre Psykiatri
Annonce

ØsterbroLIV undersøger ventelisterne

Lige netop den situation med ventelisterne og det stigende pres på psykiatrien lokalt, kan du læse meget mere om på ØsterbroLIV.dk, der har sat sig for at ringe rundt til alle psykiatere i området.

Indtil da glæder Tommy sig over, at politikerne er med på mødet tirsdag aften for at lytte til, hvordan man kan skabe bedre forhold, både for syge men også deres forældre og andre pårørende, også inden de unge ender det rette sted.

- Vi måtte cykle rundt i systemet i et helt år, hvor vi vågnede hver morgen i krigsberedskab, før vi til sidst en dag endte med at køre hende på psykiatrisk skadestue, men det er ikke i orden, at man skal vente et helt år med at kunne få den hjælp, man har brug for, siger han og tilføjer om de lange ventelister lige i øjeblikket:

- Vi hører, at det er helt vildt. Unge mennesker er angste, ensomme og er blevet sparket til af coronaen. Hvis vi ikke tager det seriøst og forpligter os til at slukke ildebranden med det samme, forlænger vi den tid, der går før de unge bliver raske igen og vi forværrer deres tilstand. Der er akut brug for førstehjælp på det her område, siger Tommy Brock Sørensen og afslutter med et galgengrin, man kun kan se alvoren bag, hvis man har børn eller unge i systemet:

- Der er ingen, der vil finde sig i, hvis brandvæsnet sagde; Vi ved godt, de brænder lige nu, men vi kommer først i næste uge. Hvis vi ikke forpligter os til at hjælpe børn og unge i opløbet, men lader dem få det værre og værre på ventelister, der snildt kan være på længere, end et halvt år, har vi som samfund spillet fallit.

ØsterbroLIV har kontaktet både Københavns Kommune og Region Hovedstaden og vil de kommende dage sætte mere fokus på området og ventelisterne lokalt.


Lyttemøde om psykiatrien

Tirsdag den 5. oktober klokken 19 til 21 i Vartov, Store Sal, Farvergade 27.

Alle er velkomne, men husk a tilmelde dig på kbh@bedrepsykiatri.dk

Annonce
Tegnefilm

Cirkelines far: Der manglede en indvandrermus i dansk tegnefilm

Annonce
Annonce
Annonce
Filmpremiere

Se Skyggen i mit øje før alle andre

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Kommunalvalg

Hvorhen Østerbro? Spørg politikerne før du stemmer

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur

Efterårsferie på lokalt museum: Omvisninger og højtlæsning med kendt forfatter

Kultur- og fritid

Fri for frispark: - Du skal være mere med- end modspiller, hvis du vil til debat om Østerbros kultur og fritid

Debat

K-kandidat: Nordhavn Naturpark på naturens præmisser

Kultur

Zoologisk Museum lukker for at genopstå i større skala

Navne

Frisør har jubilæum: Han har klippet Mike Tyson og alle de andre lokale kunder

Ventelister

Østerbro-læge rystet over ventetider til psykiatrisk hjælp

Mit Østerbro

Kendt skuespiller gik i stå midt på scenen: Nu hjælper han andre videre

Halloween

Kom til halloween ved Sortedams Sø og vind præmier til Superhelten

Forsiden netop nu
Annonce