Annonce
Nyheder

Tiden er gået i stå på Poul Henningsens Plads

Uret på Poul Henningsens Plads station viser kun rigtigt to gange om dagen. Det kræver nemlig en afspærring af to togspor at fikse det. Foto: André Bentsen
Det kan virke absurd, at Metroselskabet, der hver dag sørger for, at tusinder af tekniske detaljer går op i en højere enhed, ikke kan få et ur til at vise klokken.

Metrotogene kører til tiden i den københavnske cityring, man kan bare ikke se det på uret på Poul Henningsens Plads Station.

Her står både den store og lille viser urokkeligt stille på tallet 12.
Og der bliver de. I månedsvis har læsere af ØsterbroLIV undret sig over, hvordan det kan lade sig gøre at styre et af landets mest tekniske anlæg, men ikke få et ur til at gå.

- Da Cityringen åbnede for en del måneder siden, kontaktede jeg selskabet for at høre, om uret ikke kunne blive sat i gang. Det har stået på klokken 12 lige siden åbningen. Selskabet oplyste, at det ville blive taget op, men det kunne tage nogle uger, da der var travlt. Nu må de 'nogle uger' været gået, synes F. Nielsen, der har skrevet til ØsterbroLIV.

Annonce

- Kunne I ikke spørge metroselskabet, hvornår de får tid til at stille uret, spørger han.

Metrostationen blev åbnet i år 2019. Foto: André Bentsen

Metroen skal spærres

I Metroselskabet kalder pressekonsulent, Nete Kamper, det for forståeligt, at uret på Poul Henningsens Plads vækker undren blandt passagererne.

I Metroselskabet har flere af os, der dagligt benytter metroen, også lagt mærke til, at det kun er den ene side af uret, der virker.

Nete Kamper, Metroselskabet

- I Metroselskabet har flere af os, der dagligt benytter metroen, også lagt mærke til, at det kun er den ene side af uret, der virker. Det er en mindre teknisk defekt, der driller. Men desværre kræver reparationen af uret, at vi får sat et stillads op nede i metrostationen, siger hun og forklarer:

- Dette kræver en spærring af begge metrospor, og derfor er det først muligt at få fixet uret i løbet af uge 45, hvor der i forvejen er planlagt en dobbelt sporspærring i forbindelse med det øvrige vedligehold af metroen. På den måde kommer vi til at genere vores passagerer mindst muligt, selv om det naturligvis er irriterende med et ur, der kun viser rigtigt på den ene side.

Annonce

Fire år forkert

Mens uret på selve metrostationen kun viser rigtigt to gange i døgnet, fordi det er svært at ændre, er Metroselskabet anderledes fremsynet på deres hjemmeside. Her har man nemlig kompenseret for den lidt langsommelige tidsmaskine ved allerede nu at skrive, hvor mange passagerer, der bruger Poul Henningsens Plads Station. Altså i år 2025.

Det gør i øvrigt 11.000 påstigere om dagen, mener Metroselskabet.

Selvom de i lang tid ikke har kunne fikse uret på metrostationen, har de meget godt styr på, hvor mange mennesker, der har tænkt sig at stige på i år 2025. Foto: André Bentsen

Poul Henningsens Plads Station

Metrostationen Poul Henningsens Plads åbnede i september 2019 sammen med de øvrige 16 stationer på Cityringen.

Stationen er placeret i forbindelse med Reersøgade, der i forbindelse med metrostationens komme er blevet lukket for gennemkørende trafik.

Hovedtrappen peger ud mod Jagtvej. Stationens øvrige elementer i gadeplan såsom elevatorer, ovenlys og ventilationsriste er indpasset i byrummet i samspil med rækker af træer på pladsen.

Annonce
Spørg os

Kommunen: - Der bliver færre skraldespande, men bedre plads til skraldet

Annonce
Annonce
Annonce
Samfund

Kendt advokat afsløret: Fonde skal betale millionbeløb tilbage til kommunen

Sundhed

Christina er dagligt i kontakt med de lokale børn: - Jeg nyder hver dag at have klinik beliggende på Østerbro

Mad og drikke

Østerbro-firma udvider i kampen mod madspild

Spørg os

Hvor er lyset i lygtepælene ved legepladsen henne?

DEBAT

Lad os kæmpe for 50.000 mennesker i Parken

BYLIV

20.000 løbere skal gennem byen: Sådan påvirker det trafikken

Børneliv

Børnehave fejrer 150 år med præster og Mumitrolden

Østerbro

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Kultur

Alle er velkomne: Gadefest med kendt stand up-komiker

Miljø

Efter to coronaaflysninger: Skraldeuge for børn er tilbage

Ældre

Her kan ældre være aktive: Der er både billard, yoga og gode historier

Det store parkeringslotteri

Politiker rystet over Østerbrogade: Skriver til forvaltningen med det samme

Undervisning

Kunne ikke sætte borgmesterkandidat skakmat

Forsiden netop nu
Annonce