Annonce
Østerbro

Svar fra Socialforvaltningen: Emdrupvej bliver midlertidige udslusningsboliger

Den røde prik viser, hvor de skæve boliger skal ligge på Strødamvej. Foto: Illustration fra "Udmøntning af Skæve Boliger. 12 skæve boliger på Strødamvej og 12 skæve boliger på Scherfigsvej September 2020".
Beboerne vil være mennesker, der kan have behov for et rehabiliteringsforløb af cirka seks måneders varighed for at lære at bo i egen bolig. Når de er klar, skal de altså flytte videre, skriver forvaltningen i et svar til Merete Pedersen.

Debat: Kære Merete

Dit læserbrev viser, at der kan være brug for opklaring i forhold til de nævnte projekter. For din beskrivelse af Strødamvej beskriver meget fint de tanker, der om de fem containerboliger på Emdrupvej. Så her er adresserne mikset sammen.

I forhold til de skæve boliger på Strødamvej er der ikke ændret i planerne. Det bliver det helt almindelige skæve boligafdelinger, hvor der ikke er nogen aldersbegrænsning, og hvor opholdet i boligen er varigt. Det er et meget lille antal boliger, og målgruppen er mennesker, der ikke har en kaotisk livsførelse.

Annonce

Helt overordnet er det sådan, at når Københavns kommune skal bygge egnede boliger til mennesker, der er i berøring med Socialforvaltningen, for eksempel hjemløse eller mennesker med nedsat funktionsevne, er det Økonomiforvaltningen, der udpeger placeringen i samarbejde med Socialforvaltningen. Det gælder også i forhold til Strødamvej. Kommunen har kun de grunde, den har, og der arbejdes målrettet efter at fordele socialforvaltningens tilbud ud over hele byen. Og Bispebjerg huser ikke flere end andre kvarterer.


Kommunen har kun de grunde, den har, og der arbejdes målrettet efter at fordele socialforvaltningens tilbud ud over hele byen

Socialforvaltningen


I forhold til de fem containerboliger på Emdrupvej er der tale om yngre mennesker, der sluses ud af herberger og i stedet placeres i en midlertidig udslusningsbolig i en tidsbegrænset periode. De kan have behov for et rehabiliteringsforløb af ca. seks måneders varighed for at lære at bo i egen bolig. Når de er klar, skal de altså flytte videre. Forslaget om Emdrupvej er der endnu ikke fundet finansiering til og det indgår derfor forhandlingerne for budget 2022.

Annonce
Miljø

Kommunen fører tilsyn: "H.C. Andersens træ" er spærret af

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Så er der ba(h)net vej: Kendt mode- og boligforretning flytter ind i historiske lokaler på Østerbrogade

112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Navne

Bankdirektør: Østerbro har meget at byde på for en nordjyde som mig

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Kultur

Regnbuefamlie i 1800-tallet: To kvinder adopterede fælles barn

112

Person reddet ud fra brand i natten

Østerbro

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Debat

Tårnhøje boligblokke vil fjerne Svanemølleværkets majestætiske statement

Byliv

Har du en ide, der kan støtte byens erhvervsliv til jul? Så kan du nu søge julepuljen

112

Pas på! Samme tricktyv på spil - flere bestjålet midt i arbejdstiden

Østerbro

Beboer i appel til forældrene: Jeres børn udsætter sig for livsfare

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Forsiden netop nu
Annonce