Annonce
Byens Bedste LIV

Sundhedsfeberen daler for vi elsker at gå all in på snask!

Super saftig burger med bøf af høj kvalitet, smør bolle og cheddar ost samt fritter og masser af mayo fra Dandelion Burger. Der er ikke sparret på fedtet, men skal der heller ikke, for når vi skal ud at spise, vil vi have det hele med. Foto: @buggeburger / Instagram.
Når vi skal ud at spise, fralægger vi sundhedstrends og klimapolitik for burgeren skal være med smørbagt brioche bolle, der skal være dobbelt lag smeltet ost, og isen skal serveres i chokoladeovertrukne vafler og toppes med flødebolleguf.

Du skal kun have en lille interesse for mad, hvis ikke din algoritme på Instagram eksponerer dig for de mange supersnaskede madbilleder, som florerer på mediet. Her taler jeg om superfedtede burgere som er gennemblødte af fedtstof og smeltet ost, is toppet med guf, chokolade og marengs og kager med inderfyld af creme og karamel.

Når vi skal ud at spise, så skal vi ud at SPISE! Vi elsker de snaskede spiseoplevelser, så når vi fralægger os madlavningen der hjemme, læner vi os tilbage, lukker øjnene og lader klimadebat og dårlig samvittighed ligge for en stund. Det er en tendens, som jeg ser på Instagram, når jeg scroller igennem anbefalingsunivers @byens_bedste_liv.

Ikke så fedtforskrækkede

En markedsanalyse fra 2020 lavet af Landbrug og Fødevarer viser, at vi anser udespisning som ekstraordinære hverdagsfravigelser, hvilket kan være en forklaring på, hvorfor vi har mindre fokus på kalorieindtaget uden for huset, og større fokus på den fulde madoplevelse.

Næstefter restauranter er fastfoodsteder, grillbarer, madboder og gadekøkkener de meste besøgte spisesteder, og det er særligt de 18-29-årige hovedstadsbeboere, som befinder sig her.  Vi går dog ikke ned på kvaliteten, når vi vælger grillbarer og gadekøkkener, hvilket stemmer godt overnes med den tendens, jeg ser på Instagram.

Det københavnske madbillede har generelt fokus på friske råvarer af høj kvalitet fremfor fedtfattige alternativer. Hvorvidt det er forbrugernes vaner, der har præget menukortene eller om kokkene har skabt en madkultur af snask, er svært at sige. Men vi vil have måltider med saft, kraft og smag, hvilket vi får med ingredienser som ægte smør, hvidt mel, hjemmerørt mayonnaise og mælkeprodukter med høj fedtprocent.

Annonce

Bæredygtighed

Undersøgelsen fra Landbrug & Fødevarer viser også, at vi i højere grad vælger retter med kød, når vi spiser ude, hvoraf oksekød er favoritten.

Da vores spiseoplevelser handler om god mad og samvær med venner og familie, vælger vi i højere grad, hvad vi har lyst til, og skubber derfor overvejelser om bæredygtighed, klimapåvirkning og dyrevelfærd til side og overlader alt dette til spisestedet.

Heldigvis proklamerer mange kokke og restaurationsfolk, at de gode råvarer kommer fra økologiske producenter i nærområderne. Derfor finder du stort set ikke en en restaurant eller grillbar, som ikke har taget stilling til hvor deres kød, mælkeprodukter og grøntsager kommer fra og hvor stort et klimaftryk de sætter.

Af den grund kan vi faktisk med god klima-samvittighed nyde en af byens mange snaskede burgere og slutte af med stor kanelsnurre med glasur.

Om Byens Bedste Liv

Byens Bedste LIV er vores anbefalingsunivers på Instagram, hvor alle anbefaler de bedste oplevelser til hinanden. Denne artikel er fra Byens Bedste LIV til dig, for at inspirere og friste, så du kan gå på opdagelse i hele vores smukke hovedstad.

Tag profilen @byensbedsteliv eller brug hashtagget #byensbedsteliv. Så giver vi din anbefaling videre.

Følg os på Instagram ved at scanne QR koden nedenfor med dit mobilkamera. Så kommer du direkte til vores profil.

Annonce
Miljø

Kommunen fører tilsyn: "H.C. Andersens træ" er spærret af

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Så er der ba(h)net vej: Kendt mode- og boligforretning flytter ind i historiske lokaler på Østerbrogade

112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Navne

Bankdirektør: Østerbro har meget at byde på for en nordjyde som mig

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Kultur

Regnbuefamlie i 1800-tallet: To kvinder adopterede fælles barn

112

Person reddet ud fra brand i natten

Østerbro

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Debat

Tårnhøje boligblokke vil fjerne Svanemølleværkets majestætiske statement

Byliv

Har du en ide, der kan støtte byens erhvervsliv til jul? Så kan du nu søge julepuljen

112

Pas på! Samme tricktyv på spil - flere bestjålet midt i arbejdstiden

Østerbro

Beboer i appel til forældrene: Jeres børn udsætter sig for livsfare

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Forsiden netop nu
Annonce