Annonce
Krim

Stor aktion mod vandpibecaféer: Nu er den gal igen

Stor fangst af ulovlig vandpibetobak er beslaglagt på 9 vandpibecaféer. Foto: Skattestyrelsen

Sammen med nærpolitiet ved Københavns Politi foretog skattestyrelsen torsdag aften en omfattende aktion på flere vandpibecaféer i København. Her blev kontrolleret om der var betalt afgift af den vandpibetobak, der blev solgt i vandpibecafeerne.

I løbet af aftenen blev ni cafeer besøgt. På fem af cafeerne var der ikke dokumentation for, at der var betalt afgift af vandpibetobakken, og vandpibetobakken blev derfor beslaglagt af Skattestyrelsen. Samlet blev der under aktionen beslaglagt 46 kg vandpibetobak. En enkelt cafe nåede endda at få beslaglagt varer to gange i løbet af samme aften.

- I løbet af aktionen valgte vi at tage tilbage til et af de steder, hvor vi tidligere på aftenen havde beslaglagt otte kg vandpibetobak. Cafeen havde i mellemtiden skaffet ny tobak til kunderne. Desværre havde de også denne gang undladt at sørge for dokumentation for, at der var betalt afgift af de nye varer. Vi beslaglagde derfor tre kg yderligere det samme sted, fortæller Anne Sofie Hedemann, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Annonce

Intensiv indsats

Skattestyrelsen har sat massivt ind mod vandpibetobak, der ikke er betalt afgifter af. Som led i denne indsats beslaglagde Skattestyrelsen senest i oktober knap 100 kg vandpibetobak, der heller ikke var betalt afgifter af, i forbindelse med en kontrolaktion mod kiosker på Nørrebro i København.

- De vandpibecafeer, vi besøgte i sidste uge, adskiller sig ikke fra, hvad vi ellers ser, når vi er ude. Det vil sige kiosker og vandpibecafeer, der sælger vandpibetobak, hvor mange ikke kan dokumentere, hvor tobakken kommer fra, eller om der er betalt afgift af tobakken. Vi har generelt et bredt fokus på tobaksområdet. Det gælder alle led i distributionskæden, når vi gennemfører vores kontroller, fortæller Anne Sofie Hedemann.

Når en virksomhed sælger vandpibetobak skal virksomheden kunne dokumentere, hvor vandpibetobakken er købt, og at der er betalt den korrekte afgift. Kan virksomhederne ikke det, kan Skattestyrelsen vælge at beslaglægge tobakken og tilbageholde den, indtil afgiften er betalt.

Annonce
Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Penge

Har ikke åbnet sin PlayStation i otte år: Nu håber Christian fra Østerbro at få 22.000 kroner for den

Nekrolog

Et stort træ er faldet: Svend Aage gjorde København grønnere og fik ting til at gro

efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Årets Østerbrobutik

Spisested blev Årets Østerbrobutik: Vi er så taknemmelige

Kronik: Hvorfor kan min datter ikke få dansk statsborgerskab på grund af en enkelt fejl?

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Det gode arbejdsliv

Socialborgmester: Virksomheder skal ansætte flere fleksjobbere og handicappede, hvis de vil samarbejde med Københavns Kommune

Østerbro For abonnenter

København Ø: Pakhusvej 10 solgt for 5.900.000 kroner

Debat

Ambitiøst oplæg til 10-års plan for psykiatrien lover godt

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Det gode arbejdsliv

Mette Thiesen delte Thereses jobhåb: Nu vil hun fjerne  handicappolitikken fra kommunerne

Erhverv

Selskabet bag Parken overvejer at sælge nationalarenaen

Kultur

Hvad gør vi nu lille du? Du kan læse guiden her, der er både noget for børn og voksne!

Annonce