Annonce
Guide

Slå dig løs i weekenden: 5 ølbarer du bør besøge

Sommeren er på vej, og københavnerne strømmer ud, blandt andet for at nyde kolde øl som her hos Bootleggers. Pr-foto
Solen er fremme, og mange steder kan man nu sidde ude og nyde en god øl. God øl er værdsat på tværs af generationer og er efterhånden en hel videnskab. Men fortvivl ej - vi anbefaler 5 forskellige kvalitetsbevidste ølbarer, som du kan besøge i løbet af sommeren.

Øl er det nye kaffe. Smag, brygning og servering betyder noget, og der findes uendelig mange variationer af den gyldne drik. Den sløje lunkne dåseøl er derimod fortid for mange, når en øl skal nydes uden for hjemmet - medmindre der er tale om koncerter eller festivaller, hvor den lunkne øl er fast sortiment og en del af charmen.

I København findes der mange steder, hvor du kan udforske specialøl fra både danske og udenlandske bryggerier. Du får her 5 bud på populære og kvalitetsbevidste ølbarer i København. Øl er jo ikke bare øl. Øl varierer i både smag og farve, og selvom de fleste har en favorit, så er der rig mulighed for at lade sig overraske og inspirere med en tur på ølbar.

Hjemlig hygge

Maja Godt er daglig bestyrer hos Godt Øl, som ejes af Lonnie Godt. Pr-foto

Godt Øl er en specialølbar, hvor du finder et spændende udvalg af mikrobryg fra både ind- og udland. Indretningen er hjemlig og hyggelig. Her kan du læne dig tilbage og nyde en pude i ryggen, mens specialøl forenes med brætspil eller en god samtale. Musikken består af alt godt fra 80'erne, men er altid afdæmpet, så gæsterne kan komme hinanden ved.

Lonnie Godt ejer det yderst charmerende sted og får hjælp til indkøb og opsporing af gode øl af sin mand, som selv er håndbrygger. De to har rejst rundt i verden og nydt og smagt på mange slags øl. De gør en dyd ud af at finde frem til mikrobryggerierne med de bedste og mest specielle øl, som især kommer fra Danmark, men også rummer Belgiske specialøl. Til daglig er datteren, Maja Godt, bestyrer af den rolige og velbesøgte ølbar.

Godt Øl, Knabrostræde 25, Indre By

Stjerne-location

Hos Søernes ølbar fejler udsigten ingenting. Pr-foto

Helt centralt og med den smukkeste udsigt over Sortedamssøen ligger Søernes Ølbar. Det er en øl-perle uden videre. Stedet er mangfoldigt og rummer både de unge og smarte, men også ældre og ølentusiasterne. Her får du ikke shots til en 10'er eller billige flaskeøl, men derimod kvalitetsøl, som der er kælet for, og som er nøje udvalgt.

Søernes Ølbar er et glimrende eksempel på, at en ølbar ikke behøver at være hverken tilrøget eller nusset. Alle øl er fra danske bryggerier og rummer for eksempel Mikkeller, men du finder også repræsentanter fra de mindre og mere ukendte mikrobryggerier. Du skal altså være hardcore øl-nørd for at kende indholdet i alle de 20 haner, som i øvrigt løbende skiftes ud.

Søernes Ølbar, Sortedam Dossering 83, Inde By

Nørdet betjening

Udvalget af øl er stort og mangfoldigt hos Fermentoren. Arkivfoto: Mathies Dalsgaard

Hos Fermentoren er der liv og glade dage og øl i lange baner. Udvalget er stort, og de besøgende gæster glade. Ølbaren får også brygget egen øl, som falder i god smag - bogstavelig talt.

Personalet er yderst professionelle og gode til at vejlede. Hvis du fortæller, hvad du kan lide, eller ikke kan lide, i en øl, så kan det nørdede og ølentusiastiske personale hjælpe med at spore dig ind på det helt rigtige valg. Fermentoren kan altså snildt besøges af både de garvede øldrikkere såvel som de mere uerfarne.

Selve indretningen er hyggelig og skaber rammerne for en dejlig stund i øllens tegn. Når solen skinner kan du nyde din specialøl udendørs på Halmtorvet.

Fermentoren, Halmtorvet 29c, Indre By

Atmosfære og patina

Hos Berlin Bar finder du både patina og god atmosfære. Pr-foto

Når du træder ind på Berlin Bar, er det som at træde ind i et mini-Tyskland. Her er hyggeligt, og betjeningen er personlig. Faktisk gør personalet en dyd ud af at servere ved bordene. Hvis du alligevel har formået at snige dig op til baren for at bestille en af de mange tyske øl, så får du besked på at sætte dig og nyde livet, hvorefter personalet vil servere øllen for dig. På Berlin Bar går de nemlig op i, at der er tid til en snak, og at alle føler sig taget godt imod. Det har gjort den tyske og hjertelige bar populær blandt både danskere, herboende udlændinge og turister.

Der serveres udelukkende tyske øl- både de mere specielle fra mikrobryggerier, men også de mere klassiske af slagsen. Derudover tilbydes et bredt udvalg af tyske flaske- og dåseøl. Berlin Bar viser i øvrigt kun tyske fodboldkampe, hvorfor det tyske tema må siges at være gennemført til punkt og prikke.

Berlin Bar, Gl. Kongevej 147, 1850 Frederiksberg

Øl fra mikrobryggerier

Bootleggers Craft Beer ligger flere steder i København, og her går du ikke galt i byen, hvis du vil have en sjov aften. Pr-foto

Bootleggers Craft Beer har ølbarer rundt omkring i København, men uanset om du træder ind ad døren på Frederiksberg eller Amager, så kan du regne med, at din øl kommer fra et mikrobryggeri. Du kan også regne med, at øllen er frisk, og at der er en ny øl i en af de mange ølhaner, hvis du kommer forbi igen. Så snart en ølhane er tom, bliver den nemlig renset, og en ny sættes på. Bootleggers har fingeren på pulsen og får øl fra både danske og udenlandske mikrobryggerier.

På Bootleggers må der spildes på bordene og den dæmpede belysning skaber hygge og varme. Klientellet varierer i alder, men er typisk folk som nyder specialøl og vil have det lidt sjovt samtidig.

Bootleggers åbner snart endnu en ølbar på Islands Brygge, hvor sommerens solglade gæster kan lade sig hydrere i de mange specialøl.

Bootleggers Craft Beer, flere steder i København

Annonce
Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Inden det bliver til en kæmpe byggeplads: Himmelfartsferien byder på festival nede ved vandet

Farvel til P-pladser For abonnenter

Nedlægger 96 parkeringspladser på Østerbro: Her er vejene de forsvinder fra - og hvor du kan holde i stedet

Efterspil

Aggressive FCK-fans invaderede bane under guld-fest: Nu truer klubben med strenge sanktioner

Flot fejl

Pinlig bommert: Kommunen fremhæver smarte hastighedstavler - men de har været slukket i 4 år, siger læserne

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Kultur

Du troede måske, at skandaleprojektet aldrig ville blive færdigt - men nu er østerbroernes eget hus klar til indflytning

Sport For abonnenter

Se kampen fra 2. division her fra kl. 13: B93 gæster akademikerne i Gladsaxe

Historie

Socialdemokratiet og fagbevægelse begyndte med konflikt og tumult på Østerbro: Slaget på Fælleden

Mad og drikke

Eksklusiv og populær slagter drejer nøglen om: - Corona ramte os rigtig hårdt

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Efterlysning

Jens fra Østerbro har været savnet i 4 uger: Nu beder politiet om hjælp til at finde ham

Østerbro

I 2012 drømte Distortion om Østerbro: Nu kalder de bydelen for 'meget spændende'

Spørg os

Gregers undrer sig over manglende personale og dårlig service: Vi har undersøgt sagen

Annonce