Annonce
Østerbro

Skandale for Østerbro - regeringen sylter landstrøm

Regeringen har udskudt lovforslag om kommunal finansiering af landstrøm til krydstogtsskibe. Arkivfoto: Thomas Frederiksen

Debat: Etablering af landstrøm til krydstogtsskibe på Oceankaj og Langelinie har udviklet sig til en skandaløs og ærgerlig føljeton. Der er kæmpet årtiers lang og brav kamp mod luftforurening fra krydstogtsskibe. Alligevel er projektet med landstrøm desværre udskudt gang på gang - senest før sommerferien, hvor det blev udskudt til en gang i løbet af 2024.

Jeg er meget skuffet over regeringens melding - de lover én ting i klimasamarbejdsaftalen med Københavns Kommune, men sylter os så i sidste ende.

Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester

Ikke desto mindre er der endnu en gang dårlige nyheder til borgerne på Østerbro, da der nu er risiko for, at etableringen af anlægget udskydes igen.

Københavns Kommune har afsat midler i 2021 til etablering af landstrøm til krydstogtsskibe på Langelinie og i Nordhavn. Midlerne blev afsat under forudsætning af, at der er lovhjemmel til en kommunal medfinansiering af landstrøm. På trods af, at regeringen tidligere har offentliggjort, at lovforslaget, der netop sikrer denne lovhjemmel, vil blive behandlet i denne folketingssamling, meddeler regeringen nu, at der er for mange love på programmet, og at lovforslaget udskydes til folketingssamlingen 2022/23. Forsinkelsen af lovhjemmelen til kommunal medfinansiering af landstrøm kan derfor have konsekvenser for, hvornår et anlæg til landstrøm kan stå klar i Nordhavn og på Langelinie.

Annonce

Jeg er meget skuffet over regeringens melding - de lover én ting i klimasamarbejdsaftalen med Københavns Kommune, men sylter os så i sidste ende. Mit håb er, at sidste afsnit af føljetonen snart er skrevet.

Annonce
Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Nekrolog

Et stort træ er faldet: Svend Aage gjorde København grønnere og fik ting til at gro

efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Penge

Har ikke åbnet sin PlayStation i otte år: Nu håber Christian fra Østerbro at få 22.000 kroner for den

Kronik: Hvorfor kan min datter ikke få dansk statsborgerskab på grund af en enkelt fejl?

Årets Østerbrobutik

Spisested blev Årets Østerbrobutik: Vi er så taknemmelige

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Østerbro For abonnenter

København Ø: Pakhusvej 10 solgt for 5.900.000 kroner

Debat

Ambitiøst oplæg til 10-års plan for psykiatrien lover godt

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Det gode arbejdsliv

Socialborgmester: Virksomheder skal ansætte flere fleksjobbere og handicappede, hvis de vil samarbejde med Københavns Kommune

Det gode arbejdsliv

Mette Thiesen delte Thereses jobhåb: Nu vil hun fjerne  handicappolitikken fra kommunerne

Erhverv

Selskabet bag Parken overvejer at sælge nationalarenaen

Annonce