Annonce
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Østerbroerne Simon Bang (tv) og Martin Sundstrøm har modtaget Niels Ebbesen Medaljen. Privatfoto

Filmskaberne Martin Sundstrøm og Simon Bang, som begge bor på Østerbro, er blevet tildelt Niels Ebbesen Medaljen for deres arbejde med at formidle historier fra besættelsestiden.

Det sker blandt andet for deres fælles projekt: dokumentarfilm ”Angrebet på Shellhuset” fra 2013, der samler fakta og redegør for, hvad der skete den 21. marts 1945, da skolen Institut Jeanne d'Arc  på Frederiksberg katastrofalt blev fejlbombet. Filmen er skrevet, produceret og instrueret af Martin Sundstrøm og Simon Bang i fællesskab og er blevet vist et utal af gange på DR og har haft over 500.000 visninger.

Martin Sundstrøm anerkendes også for bogen ”Man skal dø ung” (2012) om forfatter og RAF-pilot Jens Gielstrup, som omkom under krigen på et af hans første togter over kanalen.

Annonce

Simon Bang anerkendes blandt andet også for hans arbejde som storyboardtegner for spillefilmene ”Flammen & Citronen” (2008), instrueret af Ole Christian Madsen, og ”Hvidstensgruppen” (2012), instrueret af Anne-Grethe Bjarup Riis, som i øvrigt også er østerbroer.

Miniserien ”Min Fars Krig” (2020) instrueret af Martin Sundstrøm, som sidste år blev vist på DR i tre dele er del af et længere samarbejde, hvor Sundstrøm og Bang også har arbejdede sammen om at udvikle historien om modstandsmanden Georg Christiansen, fortalt gennem datteren Dorte Emillie Røssell.

Niels Ebbesen Venner blev oprettet den. 2. november 1977 af en gruppe tidligere modstandsfolk under den kolde krig. Som et synligt bevis på at man var med i kredsen og i respekt for de, som der har gjort en særlig indsats for Danmark, indstiftedes erindringstegnet ”Niels Ebbesen Medaljen” opkjaldt efter en nationalhelt fra 1300-tallet.

_

Annonce
Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Nekrolog

Et stort træ er faldet: Svend Aage gjorde København grønnere og fik ting til at gro

efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Penge

Har ikke åbnet sin PlayStation i otte år: Nu håber Christian fra Østerbro at få 22.000 kroner for den

Kronik: Hvorfor kan min datter ikke få dansk statsborgerskab på grund af en enkelt fejl?

Årets Østerbrobutik

Spisested blev Årets Østerbrobutik: Vi er så taknemmelige

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Østerbro For abonnenter

København Ø: Pakhusvej 10 solgt for 5.900.000 kroner

Debat

Ambitiøst oplæg til 10-års plan for psykiatrien lover godt

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Det gode arbejdsliv

Socialborgmester: Virksomheder skal ansætte flere fleksjobbere og handicappede, hvis de vil samarbejde med Københavns Kommune

Det gode arbejdsliv

Mette Thiesen delte Thereses jobhåb: Nu vil hun fjerne  handicappolitikken fra kommunerne

Erhverv

Selskabet bag Parken overvejer at sælge nationalarenaen

Annonce