Annonce
Søndagsforstyrrelser

Sadomasochister i stramt tøj omringer Østerbro: Her er vejene, du skal undgå - eller opsøge

De har det skiftevis sjovt og slemt de mange, der søndag løber København tyndt. Hvis du skal ind og ud af byen er her gode råd fra Sparta. Har du parkeret din bil på ruten, så vær opmærksom på, at politiet må fjerne den for din egen regning søndag morgen. Foto: André Bentsen
Selvom masser af mænd i midtvejskrise stadig cykler rundt på Strandvejen, er der stadig tusindvis af løbeentusiaster, der søndag piner sig selv i timevis på den københavnske asfalt til Copenhagen Marathon. Her får du Spartas tre gode råd, hvis du skal ind eller ud af Østerbro - eller bare gerne vil se på.

Øvelse gør mester, og de fleste af de mange tusinde løbere har trænet i månedsvis frem mod Copenhagen Marathon, der afholdes søndag den 15. maj.

Men for de fleste er det nu stadig sjovere at se på, end at løbe 42,2 kilometer i ét stræk, og for dem der gerne bare vil væk, er der en del at være opmærksom på.

Ruten er nemlig lukket for trafik mellem klokken 7.00 og 16.30 og det får stor betydning for nogle af Østerbros største gader, som eksempelvis  Nordre Frihavnsgade, Strandboulevarden og Østerbrogade mellem Trianglen og Øster Farimagsgade.

Annonce

- Løberne kommer forbi denne del af ruten to gange, og det vil desværre vanskeliggøre især bilkørsel på Østerbro denne dag. Der vil dog være mulige kørselsveje, men man skal forvente at skulle køre omveje, hvis man er i bil. Vi beklager de gener, det måtte medføre, fortæller Jeanette Eskildsen fra Sparta.
- Fodgængere og cyklister kan passere ruten, når der ikke kommer løbere, men der vil dog være hegnet flere steder, så afsæt ekstra tid til at komme rundt og brug evt. de permanente gangtunneller i området, siger hun.

Flyt bilen til en station

Thor Thestrup Schnetler, der er presseansvarlig for den kæmpe begivenhed, der plejer at samle endnu flere tilskuere, end løbere anbefaler, at man allerede lørdag flytter bilen ud til et sted, hvor der er offentlig transport, hvis man skal transportere sig frem og tilbage mens løbet står på.

Løberne kommer forbi denne del af ruten to gange, og det vil desværre vanskeliggøre især bilkørsel på Østerbro denne dag. Der vil dog være mulige kørselsveje, men man skal forvente at skulle køre omveje, hvis man er i bil.

Jeanette Eskildsen fra Sparta

Tre gode råd til et godt maraton

1) Orientere dig på det interaktive kort og på vores trafikside www.copenhagenmarathon.dk/trafikinfo/ og planlæg en alternativ rute, som går uden om løberuten.

2) Hvis det er muligt, anbefaler vi, at man lade bilen stå og i stedet kommer rundt med offentlig transport.

3) S-tog, Metro og regionale tog kører som planlagt, derfor er det oplagt at parkerer bilen i nærheden af en af disse og fortsætte rejsen med offentlig transport.

- Er du i nærheden af ruten, og har du ingen planer, så er du velkommen til at komme ud og mærke stemningen og heppe på løberne, de får nemlig brug for al den hjælp, som de kan få, siger Thor Thestrup Schnetler og tilføjer:

- Vores trafikside på vores hjemmeside: https://copenhagenmarathon.dk/trafikinfo/ Der står blandt andet nummeret til vores trafiktelefon på dagen, som man altid er velkommen til at ringe til.

De har det skiftevis sjovt og slemt de mange, der søndag løber København tyndt. Hvis du skal ind og ud af byen er her gode råd fra Sparta. Har du parkeret din bil på ruten, så vær opmærksom på, at politiet må fjerne den for din egen regning søndag morgen. Foto: André Bentsen
Annonce
Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Inden det bliver til en kæmpe byggeplads: Himmelfartsferien byder på festival nede ved vandet

Sport For abonnenter

Se kampen fra 2. division her fra kl. 13: B93 gæster akademikerne i Gladsaxe

112

Hasarderet sejlads med vandscootere: Politiet jagtede dem nordpå i Øresund

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Socialt

De bruger bolden: Masser af fodbold i stedet for de mange ord i psykiatrien

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Annonce