Annonce
Fritid

Søspejderne: 100 år og sejler mod nye horisonter

Fire aktive hos Søspejderne Gry fra venstre: H.C. Koefoed, Claus Laage-Jensen (der som den eneste på billedet ikke er en del af familien Koefoed), Nils Ole Koefoed Jensen og Frederik Koefoed. Foto: Thomas Frederiksen
Søspejderne Gry har fejret 100 års fødselsdag. Der venter foreningen kaotiske forhold, når Nordhavnstunnelen anlægges de kommende år, men de har allerede prøvet flytninger rundt i havnen flere gange gennem tiderne.

Søspejderne Gry, der for nylig rundede 100 år, er på mange måder som en stor familie. Nogle er det dog mere end andre og på en ganske bogstavelig måde.

Sådan er det med familien Koefoed, som samlet set har været med i Gry i mere end 60 år. Det begyndte med far Erik Sø, som døde i sommer, og var aktiv fra begyndelsen af 1950'erne og nærmest til det sidste, og som generationer af søulke har taget ved lære af og vekslet mange muntre ord med på land og til vands.

Børn lærer børn

Hans to sønner H.C. Koefoed og Nils Ole Koefoed har været søspejdere, nærmest så længe de kan huske, og tredje generation i familien - 22-årige Frederik Koefoed - har også været med fra barnsben.

Det er en god følelse at være her, når man har siddet foran en skærm hele dagen

Frederik Koefoed, søsepjder

- Vi har et stærkt sammenhold, og vi hylder princippet, at børn lærer børn, siger Nils Ole Koefoed om hele spejderforeningen og ikke bare familien.

De oplever fortsat, at spejderlivet til søs er tiltrækkende for nye generationer, og Frederik Koefoed, som er studerende, fortæller da også, at aktiviteter på vandet og i frisk luft har nogle særlige kvaliteter.

- Det er en god følelse at være her, når man har siddet foran en skærm hele dagen, siger han.

Annonce

Venteliste på 40

Og spejderne kan berette om, at det er i høj kurs blandt børn at lære at færdes på vandet. Der er en venteliste på 40 for tiden. Der er plads til omkring 20 børn i alderen 8-12 år.

I klubben sejler de ikke i vinterhalvåret, der lærer børnene, som melder sig ind, om sejlads og kommer også i svømmehallen. Om foråret opdager nogle børn så, at det ikke er dem at være til søs. Enten er man til det eller også er man ikke.

- Nogen kan sidde hele vinteren, og så finder de ud af, at det ikke var dem, når de skal ud at sejle, fortæller H.C. Koefoed.

Annonce

Tunnelbyggeri venter

De kommende år byder på store udfordringer for Gry. På grund af byggeriet af Nordhavnstunnellen skal vandet ud for spejderne bruges til byggeplads. Sejladserne skal derfor i en periode til Færgehavn Nord, hvor der bliver en midlertidig havn for både fra Svanemøllehavnen, inden de kan vende tilbage, når tunnellen er etableret.

Det er dog langt fra første gange, at Gry må flytte aktiviteterne. Igennem historien er de flyttet fire-fem gange som følge af ændringer i Københavns Havn. De har boet på Svaneknoppen i lidt over 20 år, og deres klublokaler til lands får de lov at beholde.

Søspejderne Gry har afdelinger for børn fra otte år, større børn, unge og voksne - o-optierne, spejderne, jungmændene og søulkene som de hedder hos Gry.

Unge søspejdere til søs. Foto: Thomas Frederiksen
Annonce
Spørg os

Kommunen: - Der bliver færre skraldespande, men bedre plads til skraldet

Annonce
Annonce
Annonce
Samfund

Kendt advokat afsløret: Fonde skal betale millionbeløb tilbage til kommunen

Sundhed

Christina er dagligt i kontakt med de lokale børn: - Jeg nyder hver dag at have klinik beliggende på Østerbro

Mad og drikke

Østerbro-firma udvider i kampen mod madspild

Spørg os

Hvor er lyset i lygtepælene ved legepladsen henne?

DEBAT

Lad os kæmpe for 50.000 mennesker i Parken

BYLIV

20.000 løbere skal gennem byen: Sådan påvirker det trafikken

Børneliv

Børnehave fejrer 150 år med præster og Mumitrolden

Østerbro

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Kultur

Alle er velkomne: Gadefest med kendt stand up-komiker

Miljø

Efter to coronaaflysninger: Skraldeuge for børn er tilbage

Ældre

Her kan ældre være aktive: Der er både billard, yoga og gode historier

Det store parkeringslotteri

Politiker rystet over Østerbrogade: Skriver til forvaltningen med det samme

Undervisning

Kunne ikke sætte borgmesterkandidat skakmat

Forsiden netop nu
Annonce