Annonce
Erhverv

Så er der ba(h)net vej: Kendt mode- og boligforretning flytter ind i historiske lokaler på Østerbrogade

Det er fortsat Normann, men snart bliver det Bahne, man kan gå ind i på Østerbrogade 70. Foto: Thomas Frederiksen
Det bliver kædeforretningen Bahne, der flytter ind i Normanns lokaler på Østerbrogade, og de lover overraskelser til kunderne.

Det bliver en butik, som beskæftiger sig med noget af det samme som Normann Copenhagen, der flytter ind i forretningens lokaler, når designbutikken på Østerbrogade 70 flytter til Indre By til efteråret.

Men mens Normann er en virksomhed med kun en fysisk butik, er det et navn, som allerede findes på 22 facader i forvejen, der flytter ind, nemlig Bahne, som har historie tilbage til 1965, hvor familievirksomheden blev grundlagt med den første filial i Slagelse.

- Vi glæder os rigtig meget, det er et unikt lokale med masser af historie, siger Helle Bahne, direktør for modeafdelingen og medejer af Bahne, med henvisning til, at lokalerne på Østerbrogade tæt på Trianglen både har rummet Normann, pladestudie, biograf og teater gennem tiderne.

Annonce

Overraskelser i ærmet

Bahne findes i forskellige centre i hovedstadsområdet, og mange østerbroere har stiftet bekendtskab med forretningen, som ikke lægger skjul på, at kvinder er målgruppen.


Østerbroerne vurderer vi som nogle kvalitetsbevidste kunder, der ved, hvad de vil have. Det vil vi gerne afspejle gennem vores mode- og vores boligafdeling.

Helle Bahne


- Vi ligger i forskellige centre omkring København, og vi har en idé om, hvem Østerbro-kvinderne er. Vi glæder os til at blive synlige på Trianglen, og vi håber, at kunderne på Østerbro tager godt imod os, siger Helle Bahne, som nævner, at borgerne på Østerbro både kan se frem til noget velkendt og noget nyt.

- Kunderne vil kunne forvente den type butik, de kender fra Bahne, og nogle overraskelser. Vi vil prøve at tilpasse butikken kunderne på Østerbro, siger hun.

Annonce

Kvalitetsbevidste kunder

Helle Bahne vil i sagens natur ikke afsløre overraskelserne endnu, men på spørgsmålet om, hvilke typer overraskelser, der vil passe til folk på Østerbro, siger hun:

- Østerbroerne vurderer vi som nogle kvalitetsbevidste kunder, der ved, hvad de vil have. Det vil vi gerne afspejle gennem vores mode- og vores boligafdeling.

Helle Bahne forventer, at Bahne åbner på Østerbrogade 70 omkring slutningen af oktober og begyndelsen af november, inden julehandlen går i gang.

Østerbrogade 70

Mange østerbroere, som ikke er helt unge, kan huske bygningen som biograf. Her lå Triangel Teatret i årene 1926-1979. Biografen blev lukket af Palladium, som havde overtaget den, i 1979.

Efter lukningen blev lokalerne overtaget af Easy Sound Recording Studio, som bliver boende i 1980’erne og 1990’erne, og mange danske rock- og popklassikere er indspillet der, blandt mange andre har Shu-Bi-dua, Malurt, Laid Back, C.V Jørgensen, Danseorkestret og Anne Linnet været i studiet der.

Designvirksomheden Normann Copenhagen, der var skabt få år forinden også på Østerbro, flyttede ind i 2005 og flytter til Niels Hemmingsens Gade i Indre By til september, hvor de får større lokaler og faciliteter.

Lokalerne på Østerbrogade 70 er omkring 1200 kvadratmeter og ejes af Salling Group, som - dengang under navnet Dansk Supermarked - overtog det store rum i 2012, hvilket blev genstand for en heftig strid, da virksomheden ville skabe en Føtex Food. Normann Copenhagen følte sig snydt, og borgerne protesterede, og det endte med, at Normann blev liggende.

Annonce
Kirke

Ja, du så rigtigt: Et æsel gik rundt i Koldinggade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Fik vild idé i snapsebrandert: Sebastian og Peter åbner 'fitnesscenter' for din kreative hjerne

Månedens Østerbrobutik

Damernes bodega - og der er også plads til mænd

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Erhverv

Nu er Kasper Würtz' sejr over Christian Bitz endelig i hus: - Den her afgørelse er næsten vigtigere end selve dommen

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Annonce