Annonce
Byggeri

Nyt byggeri i Nordhavn: Smed håndsprit og 500 kroner i tidskapsel på Danmarks største byggegrund

Sådan kommer der til at se ud, når alting er færdigt på Danmarks største byggegrund, hvor borgerne kan se frem til offentlig café, mulighed for at lege auditorium og tagterasse.
Når bygningerne på Danmarks største byggegrund om et år eller to står færdige, bliver det ikke kun arbejdsplads for hundreder af ansatte. - Hele Østerbro skal kunne bruge caféen, taget og leje auditoriet, lover administrerende direktør for AP Ejendomme, Peter Olsson.

Har du også lagt mærke til de store kraner, der rager op over Skudehavnsvej i Nordhavn, er du ikke alene. Det store hul ved vandkanten er nemlig Danmarks største byggeplads - også hvis man tæller letbanen og supersygehusene med.

Derfor er det også afgørende for det færdige resultat, at det ikke lukker sig om sig selv, mener Peter Olsson, der er administrerende direktør i AP Ejendomme.

- Borgerne på Østerbro vil kunne mærke, at vi åbner området op ved at rykke kranparken herover som et åbent område, og lukker bygningen op, så der bliver tilgang til café og restaurant og forhåbentlig også grønt område på taget, siger Peter Olsson.

Annonce

- Vi bygger et sted, hvor der har været meget historie og kultur, og det skal vi huske. Nu kommer der masser af arbejdspladser, men dengang var det en anden type levende arbejdsplads, så det minder vi brugerne om ved at rykke kranerne over og åbne bygningen op tilføjer han.

Projektchef i AP Ejendomme, Morten Leen (tv) og projektdirektør i MT Højgaard Danmark, Khaled Ghizzaui, støber en tidskapsel med vor tids symboler ned i den sidste bundplade. Foto: MT Højgaard Danmark

Tidskapsel med kontanter

Hvis man om 200 år er blevet træt af byggeriet i Nordhavn og beslutter sig for at bygge noget nyt, støder man måske på den tidskapsel, som projektchef i AP Ejendomme, Morten Leen og projektdirektør i MT Højgaard Danmark, Khaled Ghizzaui lagde ned tirsdag morgen, da den sidste bundplade blev støbt.

Vi bygger et sted, hvor der har været meget historie og kultur, og det skal vi huske

Peter Olsson AP Ejendomme

- Der er avisartikler, som siger noget om tiden og kontanter, for det tror vi ikke, man bruger til den tid, hvis nogen en dag graver det op igen, siger de om tidskapslen, der også blev forsynet med håndsprit og en digtsamling af Yahya Hassan.

Hvor tidskapslen er begravet på den 20.000 kvadratmeter store grund, hvor domicilerne, der er tegnet af PLH Arkitekter, bliver opført, vil vi dog ikke sige. For der var også en 500-kroneseddel i tidskapslen.

Peter Olsson fra AP Ejendomme havde lovet ikke at holde tale.  Til gengæld var der vafler og pandekager til det arbejdende folk. Foto: MT Højgaard Danmark

Danmarks største byggegrund

Over terræn bliver de to domiciler på sammenlagt 57.000 kvadratmeter med masser af mulighed for offentlige aktiviteter, som eksempelvis et offentligt folkekøkken, pavillon til foreninger og kulturelle formål, fitnesscenter, taghave og offentlig cafe.

Nykredits domicil afleveres ved udgangen af andet kvartal i 2023, mens AP Pensions eget afleveres i fjerde kvartal i 2023.

Joint venture-selskabet K/S Svanemølleholm, der er 50 procent ejet af AP Ejendomme, er bygherre på domicilerne, som MT Højgaard Danmark står for opførelsen af.

Annonce
Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Inden det bliver til en kæmpe byggeplads: Himmelfartsferien byder på festival nede ved vandet

Farvel til P-pladser For abonnenter

Nedlægger 96 parkeringspladser på Østerbro: Her er vejene de forsvinder fra - og hvor du kan holde i stedet

Efterspil

Aggressive FCK-fans invaderede bane under guld-fest: Nu truer klubben med strenge sanktioner

Flot fejl

Pinlig bommert: Kommunen fremhæver smarte hastighedstavler - men de har været slukket i 4 år, siger læserne

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Kultur

Du troede måske, at skandaleprojektet aldrig ville blive færdigt - men nu er østerbroernes eget hus klar til indflytning

Sport For abonnenter

Se kampen fra 2. division her fra kl. 13: B93 gæster akademikerne i Gladsaxe

Historie

Socialdemokratiet og fagbevægelse begyndte med konflikt og tumult på Østerbro: Slaget på Fælleden

Mad og drikke

Eksklusiv og populær slagter drejer nøglen om: - Corona ramte os rigtig hårdt

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Efterlysning

Jens fra Østerbro har været savnet i 4 uger: Nu beder politiet om hjælp til at finde ham

Østerbro

I 2012 drømte Distortion om Østerbro: Nu kalder de bydelen for 'meget spændende'

Spørg os

Gregers undrer sig over manglende personale og dårlig service: Vi har undersøgt sagen

Annonce