Annonce
Kommunalvalg

Ny borgmester vil gøre op med glansbillede: Socialområdet mangler penge og skal prioriteres højere

Sådan så det ud, da Københavns kommende socialborgmester, Karina Vestergård Madsen, var med til at prøve kræfter med arbejdet i legetøjsbutikken, Superhelten, på Nordre Frihavnsgade under valgkampen. Foto: André Bentsen
- Det er lidt som at komme hjem, siger Københavns kommende socialborgmester, Karina Vestergård Madsen (EL). Hun har tidligere siddet 2,5 år i socialudvalget og vil som noget af det første ud i forvaltningen og tale med medarbejderne. Jeg vil ikke kun tale med ledere. Jeg vil tale med de ansatte, der til daglig har udfordringerne helt inde på livet, siger hun.

- Det skal være nemmere at få den hjælp fra kommunen, som man har brug for og krav på. Sådan lyder hovedbudskabet for Københavns kommende socialborgmester, der overtager byens mest trængte område.

Hun vil derfor have de ansattes bud på, hvad der fungerer, og hvor den brændende platform er her og nu.

- Men også ,hvad der skal tages fat på i det lange stræk, siger Karina Vestergård Madsen

Annonce

- Socialområdet er vores mest underfinansierede område. Det kan der slet ikke være nogen tvivl om, og derfor er jeg faktisk rigtig glad for, at vi får en overborgmester, som har så meget kendskab til området, som Sophie Hæstorp Andersen (S) tager med sig fra sit tidligere arbejde i Region Hovedstaden, fortsætter Karina Vestergård Madsen og tilføjer:

- Vi har en bundplacering, når vi sammenligner med andre områder internt i kommunen, og når vi sammenligner med andre større kommuner i det hele taget. Det skal vi have vendt op og ned på, og vi skal starte med at turde gøre noget for de borgere, der har allermest brug for vores hjælp, ved at gøre det nemmere at søge den, og nemmere at sørge for nok ansatte til at give den.

Væk med glansbilledet

Det kræver ifølge den kommende socialborgmester, at man starter med at lytte til spørgsmålene, inden man leverer svarene.


Det er ikke nok med anerkendelse af, at området er under stort pres, som regeringen gjorde i forbindelse med den seneste KL-aftale, der skal handling og penge til

Karina Vestergård Madsen (EL)


- Nogle ledere kan have en tendens til at vise et glansbillede, fordi de gerne vil vise, at de har styr på tingene, inden for de rammer, vi fra politisk hold har givet dem, men jeg har brug for at komme helt ud i krogene. Snakke med ansatte, NGO’ere og brugerne, om vores mangler, siger Karina Vestergård Madsen.

Hun mener ret så bestemt, at København er en rig nok by til både at passe bedre på de mest udsatte og give de ansatte bedre vilkår, for at fastholde og tiltrække nyt kvalificeret personale.

- Personale, der har frie hænder nok til at visitere til de ydelser, deres faglighed fortæller dem, de skal tilbyde.

- Og lige netop dét skal være nemmere, hvis det står til den kommende socialborgmester, der i en kort periode var vikar på Teknik- og Miljøborgmester-kontoret også.

Annonce

Udsatte børn og unge står først for

Derfor er hun heller ikke bange for at sætte fokus på nogle af udfordringerne.

- Vi skal sørge for, at pengene til vores udsatte børn og unge følger med, når befolkningstallet stiger - det gør de ikke i dag. Inden for psykiatrien er det tydeligt, at der er mere brug for en helhedsindsats med forebyggelse frem for lappeløsninger. Der bliver det helt nødvendigt at få et tættere samarbejde med regionen. KL skal lægge pres på regeringen om at sende penge til det specialiserede socialområde, siger borgmesteren.

- Det er ikke nok med anerkendelse af, at området er under stort pres, som regeringen gjorde i forbindelse med den seneste KL-aftale, der skal handling og penge til, understreger hun.

Til gengæld kan arbejdet internt i kommunen med at se på arbejdsgange og hvordan København gør det nemmere at søge om hjælp og få den, godt starte allerede med det samme.

- Det koster ikke noget at gøre op med ansøgningsbureaukratiet. Måske kan der endda spares penge i det lange løb, slutter Karina Vestergård Madsen.


Annonce
Corona

Kæmpe testcenter på Østerbro åbner igen: Nu også med vaccination

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kirke

Ja, du så rigtigt: Et æsel gik rundt i Koldinggade

Debat

Handelsforeningsformand: Minus 250 millioner kroner og det er ikke slut endnu

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

Trafik

Kommunen kom borgerne i møde: Ikke mere tung trafik i skolegade

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Erhverv

Fik vild idé i snapsebrandert: Sebastian og Peter åbner 'fitnesscenter' for din kreative hjerne

Julehjælp

Unge kickstarter Julehjælp: Forvandler Bopa Plads med hygge, sang og lys

sygeplejemangel

Unge til kamp for pressede sygeplejersker: - Det er vores fremtid, der er på spil

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Miljø

Chok i Fælledparken: Kommunen har ryddet Egernskoven

Månedens Østerbrobutik

Damernes bodega - og der er også plads til mænd

Lokalhistorisk

Da sporvognene kørte på damp

Annonce