Annonce
Bølgegang i bussen

Nu kan du skifte Københavns kedeligste omvej ud med en sejltur: Havnebussen sejler mellem Nordhavn og Refshaleøen

Torsdag 21. april klokken 16:15 klippes snoren til det nye stoppested for havnebussen ved Orientkaj Station i Nordhavn. Med bussen kan du komme helt til Refshaleøen, Nyhavn, Enghave Brygge eller Teglholmen. Foto: André Bentsen
Torsdag kan du blive blandt de 80 første nogensinde, der tager havnebussen fra de nye lejligheder på Orientkaj i Nordhavn til Amagers madmekka på Refshaleøen. Eller du kan stige af på et af de mange andre spændende stoppesteder.

Det er en omvej på en time, som københavnerne fra på torsdag slipper for, når havnebussens nyeste stoppested i Orientkaj i Nordhavn åbner og forbinder Østerbro med Amager.

I dag skal du nemlig hele vejen ind gennem Indre By, hvis du vil ud og nyde mad og musik på Refshaleøen, men sådan bliver det ikke efter byens tredje stoppested indvies.

- Offentlig transport binder København sammen, og når vi gør plads til flere københavnere i Nordhavn, skal de selvfølgelig have nem adgang til resten af byen. Med det nye havnebusstoppested kan vi tilbyde en nem genvej over vandet til Refshaleøen, samtidig med, at alle københavnere kan hoppe fra metroen og direkte over bølgerne på en havnebus fra Orientkaj, siger Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Annonce

Var Østerbros tur

Allerede i februar måned fik borgerne på Islands Brygge Syd og Enghave Brygge en forsmag på den våde genvej, og nu er turen altså kommet til københavnerne i den anden ende af byen, når havnebussen nu også sejler fra stoppestedet Orientkaj St. i Nordhavn.

Med det nye havnebusstoppested kan vi tilbyde en nem genvej over vandet til Refshaleøen, samtidig med, at alle københavnere kan hoppe fra metroen og direkte over bølgerne på en havnebus fra Orientkaj.

Sophie Hæstorp Andersen (S)

Alle borgere med gyldig billet kan hoppe med på den første sejltur fra Nordhavn kl. 16.30, der stævner ud fra Orientkaj St. kort efter indvielsen, hvorefter stoppestedet betjenes i sejlplanen for linje 991 og 992. Der er med andre ord gode chancer for, at antallet af passagerer på vandet runder en halv million i 2022.

Torsdag 21. april klokken 16:15 klippes snoren til det nye stoppested for havnebussen ved Orientkaj Station i Nordhavn. Med bussen kan du komme helt til Refshaleøen, Nyhavn, Enghave Brygge eller Teglholmen. Foto: André Bentsen

- Vi glæder os til sammen med Københavns Kommune at åbne for betjening af den nordlige del af Københavns Havn, og give vores kunder mulighed for at opleve byen på begge sider af havnen. Samtidig er vi glade for at indsætte to elhavnebusser mere, der heller ikke hverken støjer eller udleder CO2, NOx eller partikler, når de sejler. Det er endnu en vigtig, klimavenlig gevinst for den kollektive transport i Københavns Kommune, siger Movias administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen.

Mere om havnebussen

  • Havnebusserne 991 og 992 sejler fra 21. april 2022 fra Orientkaj St. over til Refshaleøen og herfra til Nordre Toldbod - Operaen -Nyhavn - Knippelsbro - Det Kongelige Bibliotek - Bryggebroen - Islands Brygge Syd - Enghave Brygge og ender ved Teglholmen.
  • Havnebusserne transporterede i 2021 ca. 450.000 passagerer. Havnebusserne er 23,3 meter lange, 5,6 meter brede og 4,4 meter høje (over vandlinjen), og har en servicehastighed på 8 knob (ca. 14 km/timen).
  • Havnebussen sejler på hverdage i tidsrummet 07:00-22:00 og har afgang hver halve time. De sidste to afgange i hverdagen sejler med timedrift. I weekenden sejler havnebussen hvert 45. minut. I sommerhalvåret sejles der hvert 30. minut i weekenden.
  • De nye sejlplaner ligger på dinoffentligetransport.dk og man kan søge sin rejse fra det nye stoppested i Nordhavn frem i rejseplanen fra 21. april 2022.
Annonce
Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Inden det bliver til en kæmpe byggeplads: Himmelfartsferien byder på festival nede ved vandet

Farvel til P-pladser For abonnenter

Nedlægger 96 parkeringspladser på Østerbro: Her er vejene de forsvinder fra - og hvor du kan holde i stedet

Efterspil

Aggressive FCK-fans invaderede bane under guld-fest: Nu truer klubben med strenge sanktioner

Flot fejl

Pinlig bommert: Kommunen fremhæver smarte hastighedstavler - men de har været slukket i 4 år, siger læserne

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Kultur

Du troede måske, at skandaleprojektet aldrig ville blive færdigt - men nu er østerbroernes eget hus klar til indflytning

Sport For abonnenter

Se kampen fra 2. division her fra kl. 13: B93 gæster akademikerne i Gladsaxe

Historie

Socialdemokratiet og fagbevægelse begyndte med konflikt og tumult på Østerbro: Slaget på Fælleden

Mad og drikke

Eksklusiv og populær slagter drejer nøglen om: - Corona ramte os rigtig hårdt

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Efterlysning

Jens fra Østerbro har været savnet i 4 uger: Nu beder politiet om hjælp til at finde ham

Østerbro

I 2012 drømte Distortion om Østerbro: Nu kalder de bydelen for 'meget spændende'

Spørg os

Gregers undrer sig over manglende personale og dårlig service: Vi har undersøgt sagen

Annonce