Annonce
Østerbro

Mr. Musikquizzen i et årti

Radiostemme. Kenneth K er vært for et af P3's længstlevende programmer, som jævnligt bliver fornyet for at være relevant for nye generationer

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Manden bag stemmen: »Jeg tror, at jeg vil ringe til min far. Han har en gammel bil med en cd-afspiller.«

Annonce

Sådan lød det fra en lytter, som havde vundet en stribe cd’ere i Musikquizzen på P3 for nogle år siden.

På det tidspunkt fandt programmets vært Kenneth K ud af, at cd’er ikke længere skulle være præmien i den musikalske radioquiz.

Velkendt stemme

Østerbro Avis møder Kenneth K på Desingcaféen i Haraldsgade ikke langt fra, hvor han selv bor. Han har været vært på Musikquizzen på DR P3 i mere end 10 år.

I en flygtig medieverden, er det et af de programmer i radioen med længst levetid og et populært program med omkring en halv million lyttere hver søndag.

Musikquizzen har rødder tilbage til firserne, hvor Plader På Spil blev sendt i radioen hver fredag aften.

Efter en mangeårig pause blev det relanceret som Musikquizzen med Dan Rachlin som vært i 2003, og siden fulgte Lisbeth Østergaard og Anders Breinholt i værtsstolen i kortere perioder, inden Kenneth K satte sig til rette fra januar 2006.

»Jeg havde været vært i et musikprogram, som lukkede, og så tænkte DR, hvad de mon skulle bruge Kenneth K til? Så kom jeg til Musikquizzen, som de måske regnede med at ville lukke i løbet af et halvt år,« fortæller han med et smil med den stemme, som mange danskere kender så godt.

Flytter weekendritualer

Næsten 11 år efter er han stadig vært på programmet, som har ændret sig en del siden 2006.

Nu er det brætspil og højtalere i stedet for cd’er, som lytterne kan vinde, og for snart tre år siden flyttede programmet fra lørdag eftermiddag til søndag formiddag.

»Der rykkede vi ved folks weekendritualer. Det var jo lidt lyden af lørdag lige efter Mads & Monopolet,« fortæller han.

Spørgsmålene er også af en anden type, end de var for 10 år siden.

»Vi har ikke spørgsmål om firserne med længere og sådan set heller ikke halvfemserne. Folk rykker sig, og P3’s målgruppe er de 20- til 40-årige, og de yngste i den målgruppe var jo ikke engang født, da Oasis debuterede,« konstaterer han og tilføjer:

»Og programmet skal være relevant for de 20-årige.«

K for Karskov

Kenneth K hedder egentlig Kenneth Karskov, men i hele hans radiokarriere har han heddet ’K’ til efternavn.

»Det der med K’et stammer fra dengang, jeg startede med at lave lokalradio. Jeg var 16 år og syntes, at der skulle lidt mere fart på, så Karskov blev reduceret til blot et ’K’,« fortæller han.

Kenneth K voksede op i Hundige, og som barn optog han musik fra radioen over på bånd og begyndte at tale mellem numrene.

Da han begyndte at samle på plader, interesserede han sig ikke bare for at lytte til musikken, men læste også bag på coveret, hvem der spillede med, og hvem, der producerede.

Han begyndte at lave lokalradio i Taastrup og siden i Helsingør.

Barnedåb og brunch

Egentlig ville han være journalist, men en familietur til Kina gjorde ham så fascineret af det store land mod øst, at han begyndte at studere kinesisk sprog og kultur på Københavns Universitet, og han har boet i Kina i en længere periode og kan tale kinesisk.

Sideløbende med studierne slap han dog aldrig radioen helt, og han kom til The Voice en kort periode, inden turen gik til P3 i 2001.

Selvom han er begejstret for musik, er det lige så meget dialogen med danskerne, der gør ham begejstret for jobbet som quizvært.

»Jeg oplever et tværsnit af, hvad folk laver søndag morgen. Nogle arbejder, nogle skal til barnedåb og andre skal spise brunch. Det er et privilegium at høre folks historier. Og når folk har en passion, så er det bare umuligt at være sur. Jeg har verdens fedeste job,« siger han.

- Kan du selv spille et instrument?

»Nej, det kan jeg ikke. Huxi Bach (radio- og tv-vært, red.) har prøvet at lære mig at spille guitar, og jeg lærte vist nok ’I en lille båd, der gynger."

Bor i rækkehus ved Lyngbyvej 

Kender Østerbro: Kenneth K har boet på Østerbro siden begyndelsen af 00’erne. Først var adressen Nordre Frihavnsgade, og siden blev det Østerbrogade.

Der blev flere og flere i husstanden, som årene gik, derfor ønskede han og konen Mette mere plads til dem og deres to børn.

Familien bor nu i rækkehus i Lyngbyvejskvarteret. Kenneth K holder meget af Østerbro og er glad for at kunne blive boende her og samtidig have fået mere plads og en lille have.

Familien har også fået en hund, hvilket bestemt ikke var Kenneth K’s idé, men alligevel er det ofte ham, som går tur med den, og når han gør det, nyder han at lære sit kvarter endnu bedre at kende.

»Alle husene her er forskellige,« fortæller han og peger på forskellige detaljer. Derudover har han sat sig ind i, hvem de filantropiske læger, som har lagt navn til gaderne i Lyngbyvejskvarteret, var, blandt andre F.F. Ulrik og Valdemar Holmer. thof

Kenneth K har fundet på 2100 spørgsmål til Musikquizzens brætspil. Det kan du vinde her:

http://www.oesterbro-avis.dk/vind-musikquizzens-braetspil/

Annonce
Kirke

Ja, du så rigtigt: Et æsel gik rundt i Koldinggade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Handelsforeningsformand: Minus 250 millioner kroner og det er ikke slut endnu

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

sygeplejemangel

Unge til kamp for pressede sygeplejersker: - Det er vores fremtid, der er på spil

Trafik

Kommunen kom borgerne i møde: Ikke mere tung trafik i skolegade

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Erhverv

Fik vild idé i snapsebrandert: Sebastian og Peter åbner 'fitnesscenter' for din kreative hjerne

Julehjælp

Unge kickstarter Julehjælp: Forvandler Bopa Plads med hygge, sang og lys

Miljø

Chok i Fælledparken: Kommunen har ryddet Egernskoven

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Månedens Østerbrobutik

Damernes bodega - og der er også plads til mænd

Frivillighed

Kom i biografen med dine idéer: Hvordan bliver det nemmere at være frivillig på Østerbro og i Nordhavn

Lokalhistorisk

Da sporvognene kørte på damp

Annonce