Annonce
Det gode arbejdsliv

Mor til autist: Allerede i jobopslaget går det galt

Katrine Palsby fra Københavns og Frederiksbergs Handicapråd mener virksomhederne går glip af højt specialiseret arbejdskraft, når de bare hopper med på bølgen og bruger moderne plusord i stillingsopslag. Foto: André Bentsen
Selvom autister igen og igen viser sig som højt specialiserede pålidelige problemknusere på vidt forskellige arbejdspladser, går de fleste virksomheder glip af den unikke arbejdskraft, fordi de kopierer populære ord som omstillingsparat og udadvendt fra alle andres jobopslag, advarer Katrine, der er mor til en snart jobsøgende autist.

Det er efterhånden umuligt at finde et stillingsopslag, hvor den perfekte kandidat ikke både skal være udadvendt, omstillingsparat og fleksibel til fingerspidserne.

- Og det er der ikke noget galt med, men lige netop de ord skræmmer måske den helt rigtige kandidat væk, hvis han eller hun er autist.

Det mener Katrine Palsby fra Østerbro.

Annonce

Hun er ikke bare formand for Landsforeningen Autisme København og Frederiksberg og medlem af Handicaprådet i Københavns Kommune, hun er også mor til en stor dreng, der snart skal ud på arbejdsmarkedet.

Populære plusord

I forbindelse med ØsterbroLIVs nytårsforsæt om at sætte fokus på jobsøgende handicappede for at åbne nogle døre hos de lokale virksomheder, har hun derfor en bøn.

Meget af det, vi signalerer, vi leder efter til vores arbejdsplads, det er slet ikke vigtigt, men bare populære plusord, som alle andre også bruger

Katrine Palsby, formanden for Landsforeningen Autisme København og Frederiksberg

- Den første barriere, hvis vi gerne vil hjælpe flere mennesker med handicap og især autisme ind på arbejdsmarkedet, er at tænke over, hvad det egentlig er, vi søger. For meget af det, vi signalerer, vi leder efter til vores arbejdsplads, det er slet ikke vigtigt, men bare populære plusord, som alle andre også bruger, siger hun og giver et eksempel:

- En autist vil måske ikke tro, de kan søge et job, hvor man skal være omstillingsparat, fordi de måske lige skal have tyve minutter til at tilpasse sig en forandring. Så mister man dem, som jobsøgere, på trods af, at de hurtigt ville indhente de tyve minutter mange gange fordi de kan koncentrere sig meget mere end de fleste, når de først er i gang, understreger Katrine Palsby.

Det er dog ikke det eneste ved jobopslag, der kan afholde autister fra at søge.

- Hvis det eksempelvis er uklart, hvem man skal kontakte eller hvis der ikke står præcis, hvad arbejdsopgaverne er, eller hvis autisten kun føler, de passer perfekt til 90 procent af de nævnte arbejdsopgaver, vil mange måske slet ikke kunne få sig selv til at søge. Sådan er det jo ikke med os andre, der tænker, at 90 procent er et ret godt match, forklarer Katrine Palsby.

Som eksempel på klar kommunikation fortæller hun med et stort smil, hvordan hendes søn nogle gange lukker computeren ned, og bliver siddende foran den, når hun har bedt ham om at lukke computeren ned, fordi det er sengetid. I den besked er det for hende underforstået, at nedlukning af computeren skal efterfølges af tandbørstning og så videre. Men hun bad ham jo kun om at lukke ned.

- De senere år har den slags nu mest været for at drille mig, griner hun."

Annonce

Åbne spørgsmål lukker døre

Er man så heldig at få en autist til en jobsamtale er der også der flere ting, man kan gøre anderledes, hvis man gerne vil have den bedst mulige samtale.

- Der er mange åbne spørgsmål til en jobsamtale og masser af øjenkontakt. Det er de fleste mennesker vant til, men mange autister eller handicappede kan have svært ved at sælge sig selv hurtigt og smart. Derfor ville det bedste være at spørge direkte til de vigtige ting, men det allerbedste er at prøve det af i praksis, siger hun.

- Det er ikke så farligt at ansætte en handicappet eller autist i en uge eller en måned. Hvis man først har prøvet det af, kan begge parter meget bedre gøre op med alle fordommene og få svar på de spørgsmål, som man naturligvis har.

Annonce
Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Penge

Har ikke åbnet sin PlayStation i otte år: Nu håber Christian fra Østerbro at få 22.000 kroner for den

Nekrolog

Et stort træ er faldet: Svend Aage gjorde København grønnere og fik ting til at gro

efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Årets Østerbrobutik

Spisested blev Årets Østerbrobutik: Vi er så taknemmelige

Ændring af dagpengesatsen på vej - nogle ledige får mere i posen, andre får mindre

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Det gode arbejdsliv

Socialborgmester: Virksomheder skal ansætte flere fleksjobbere og handicappede, hvis de vil samarbejde med Københavns Kommune

Østerbro For abonnenter

København Ø: Pakhusvej 10 solgt for 5.900.000 kroner

Debat

Ambitiøst oplæg til 10-års plan for psykiatrien lover godt

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Det gode arbejdsliv

Mette Thiesen delte Thereses jobhåb: Nu vil hun fjerne  handicappolitikken fra kommunerne

Erhverv

Selskabet bag Parken overvejer at sælge nationalarenaen

Kultur

Hvad gør vi nu lille du? Du kan læse guiden her, der er både noget for børn og voksne!

Annonce