Annonce
Debat

Ministers angreb på Østerbro er forfejlet og bizart

Cecilia Lonning-Skovgaard. Foto: Mads Nørgaard-Larsen

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har rettet et utilstedeligt og forfejlet angreb mod de københavnere, der bor på Østerbro. Ud af det blå har han proklameret, at problemerne med de omdiskuterede arbejdsforhold hos Nemlig.com udspringer fra ”den absolutte øvre middelklasse, der måske bor på Østerbro”.

Jeg skal ikke kunne sige, om den slags nedladende kommentarer giver socialdemokratiske stemmer, når han stiller sig op på ølkassen i valgkredsen på Amager. Men når man som beskæftigelsesminister repræsenterer hele Danmark, er det bizart at rette skytset mod en enkelt københavnsk bydel.


Ifølge Nemlig.com er andelen af kunder på Østerbro ikke udpræget højt i Storkøbenhavn og f.eks. får de oftere leveret varer i Måløv i Ballerup Kommune.

Cecilia Lonning-Skovgard (V)


Og i øvrigt uden noget hold i virkeligheden. Ifølge Nemlig.com er andelen af kunder på Østerbro ikke udpræget højt i Storkøbenhavn og f.eks. får de oftere leveret varer i Måløv i Ballerup Kommune.

I det hele taget virker det til, at beskæftigelsesministeren har glemt, hvad det er for en post han bestrider.

Det kan godt være, at der er flere på Østerbro, der tjener gode penge, men det er selv samme mennesker, som skaber arbejdspladser og vækst i hele Danmark.

Er ministeren komplet ligeglad med det? Har han kun nedladende kommentarer til over for alle dem, der holder hjulene i gang og sikrer penge til velfærd?

Det vil klæde ministeren at gå ud og undskylde et angreb, der mest af alt ligner et forfejlet forsøg på at påberåbe sig klassekamp og ende i de socialdemokratiske historiebøger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce