Annonce
Debat

Medlemmer af lokaludvalget vil have de unge med: Glem vanetænkningen

Lartey Lawson (tv) og Allan Marouf - på bænken i forgrunden - ved byrumsmøblerne ved Heibergskolen, der blev opført sidste sommer. Foto: Jon Oppfeldt-Jackson/Østerbro Lokaludvalg

De fleste har nok bemærket, at Østerbro er populær blandt børnefamilier, og også på ældreområdet er vi godt repræsenteret. Men bydelens unge bliver ofte overset. Det vil vi gerne ændre i Østerbro Lokaludvalg.

Noget af det vi derfor rigtigt gerne vil - og som vi samtidigt har allersværest ved - er at rekruttere og fastholde unge til det nærdemokratiske arbejde. Og vi har fundet ud af, at andre har præcis samme problem.

Lad os på Østerbro og i Nordhavn skabe rum for, at de unge selv kan træffe beslutninger og drive projekter fremad.

Lartey Lawson og Allan Marouf

Det er en kendt sag, at lokalpolitik ikke just er de unges foretrukne fritidsaktivitet. Og selvom der – indrømmet – er mere mediedækning på indenrigs- og udenrigspolitik, så er der masser at hente, hvis man involverer sig i det nære demokratiske arbejde.

Annonce

Nogle af vores projekter i Østerbro Lokaludvalg er derfor især tiltænkt unge. Det gælder for eksempel ”Mødesteder for Unge”, en idé der stammer fra vores bydelsplan 2016-2019. Allerede dengang kunne vi slå fast, at Østerbro mangler uformelle steder hvor unge kan mødes.

Vi samarbejdede med Heibergskolen, hvor vi fik en stor gruppe børn til at deltage i udvikling og byggeri af et møbel. Det er nu tilgængeligt for alle, som lægger vejen forbi Heiberskolen uden for normal skoletid.

Da vi skulle bygge et møbel ved Krudttønden, havde vi svært ved at rekruttere de unge til at deltage. Her lykkedes vi ikke med at oprette et samarbejde med en skole, så projektet kunne blive en del af undervisningen. Men møblet kom op, og vi glæder os til at se det taget i brug, når vejret igen bliver lysere og lunere.

I processen har vi gjort os en vigtig erfaring; vi skal være meget bedre til at møde de unge lige præcis hvor de er, nemlig i skoler og på uddannelsessteder. Vi skal stille midler og viden til rådighed, så de unge selv får lov at drive de projekter og politiske dagsordener, som interesser dem.

Lad 2022 være året hvor vi som bydel beslutter at reel, ungedrevet politik. Lad os på Østerbro og i Nordhavn skabe rum for, at de unge selv kan træffe beslutninger og drive projekter fremad. Og lad os blive bedre til at opsøge skoler og uddannelsessteder og gå i dialog. Masser af unge har masser af gå-på mod og idéer, men mangler viden om hvor de skal gå hen for at få opbakning og praktisk hjælp til fundraising.

Og til slut en opfordring til Østerbro og Nordhavns unge: Stil op til lokaludvalget!  Vi har valg i starten af februar. Alle over 18 kan stille op eller være med til at stemme på vegne af en forening, organisation eller lignende. Kontakt vores sekretariatet eller besøg vores hjemmeside for at få mere information. Deadline er på fredag.

Alle over 18 kan stille op eller være med til at stemme på vegne af en forening, organisation eller lignende. Kontakt vores sekretariatet eller besøg vores hjemmeside for at få mere information.

Annonce
Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Nekrolog

Et stort træ er faldet: Svend Aage gjorde København grønnere og fik ting til at gro

efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Penge

Har ikke åbnet sin PlayStation i otte år: Nu håber Christian fra Østerbro at få 22.000 kroner for den

Kronik: Hvorfor kan min datter ikke få dansk statsborgerskab på grund af en enkelt fejl?

Årets Østerbrobutik

Spisested blev Årets Østerbrobutik: Vi er så taknemmelige

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Østerbro For abonnenter

København Ø: Pakhusvej 10 solgt for 5.900.000 kroner

Debat

Ambitiøst oplæg til 10-års plan for psykiatrien lover godt

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Det gode arbejdsliv

Socialborgmester: Virksomheder skal ansætte flere fleksjobbere og handicappede, hvis de vil samarbejde med Københavns Kommune

Det gode arbejdsliv

Mette Thiesen delte Thereses jobhåb: Nu vil hun fjerne  handicappolitikken fra kommunerne

Erhverv

Selskabet bag Parken overvejer at sælge nationalarenaen

Annonce