Annonce
Danmark

Medie: Sommerpakken vender tilbage med gratis færgebilletter og rejsepas

Kulhuse-Sølager-færgen ved Kulhuse Havn kan som landets øvrige igen i år tilbyde gratis billetter på statens regning i sommerperioden. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Regeringen vil fredag præsentere en sommerpakke med blandt andet gratis færgebilletter. Det bliver frit for Molslinjen at vælge, hvilke afgange der skal være gratis.

Der bliver igen gratis billetter for gående, cyklister og biler med handicapparkeringskort på landets færger. Rejsepasset fra sidste sommer vender også tilbage. Det erfarer TV 2.

Der er indkaldt til pressemøde om sommerpakken i Erhvervsministeriet fredag eftermiddag.

Sommerpakken imødekommer dermed de danske småøers ønske om en fleksibel sommerpakke kun for gående og cykler

Annonce

Den varslede ordningen kommer i år til at gælde fra juli til og med september.

I modsætning til sidste års sommerpakke bliver det valgfrit for operatørerne af færger, hvilke afgange der skal være gratis.

Om det konkret betyder, at Fanø Kommune og Molslinjen kan vælge at lægge de gratis afgange fra august, som ønsket af fannikkerne, er endnu uklart.

Færgeoperatørernes valgfrihed i forhold til afgange sker for sikre, at færgerne ikke bliver så fyldt, at de lokale øboere ikke kan komme med.


Den varslede ordningen kommer i år til at gælde fra juli til og med september

Fra artiklen


Ø-kommunerne har i et brev til Folketingets Erhvervsudvalg, Transportudvalg og Udvalget for Landdistrikter og Øer gjort det klart, at man kun ønsker lavere færgepriser for gående passagerer og cyklende - men at de så skal gælde hele året.

Ø-folket mener altså, at færgeoverfarten ikke behøver at være gratis, som det var tilfældet sidste år.

Rejsepas til billige rejser

Rejsepasset med otte dages fri-rejse-billet med kollektiv transport kommer også til at gælde i år. Rejsepasset vil gælde i skolernes sommerferie.

Prisen bliver 399 kroner for voksne og 199 kroner for børn mellem 12 og 15 år.

Der bliver igen trængsel af gående og cyklende passagerer til Fanø - og gang i butikker og spisesteder på øen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Debat

Skarven forplumrer Sortedammen

Klumme

Når liv og død er større end fodbold

Forsiden netop nu
Annonce