Annonce
Livsfarligt

Med livet som indsats: Udødelige unge drugger hinanden i byen og går fulde rundt på togskinner

Repræsentanter fra DSB udveksler erfaringer med unge fra Gefion Gymnasium på Nordhavn Station, der er klart overrepræsenteret i statistikker med uheld, hvor især unge bliver ramt af S-tog. Foto: André Bentsen
Blomsterne langs jernbanen efter sidste måneds dødsfald på Nordhavn Station minder os om, at intet er som det plejer, og så alligevel måske. Hver uge går ’udødelige unge’ fulde hjem fra byen langs skinnerne. Nu håber gymnasieklasse på din hjælp til at skabe et tryggere natteliv.

Fem elever i en klasse på Gefion Gymnasium viser ved håndsoprækning, at de på københavnske togbaneskinner har leget med et liv, der ellers kan være svært nok at leve i sig selv.

Flere af deres venner kæmper med angst og ensomhed som aldrig før. De fem med hånden strakt nærmest hånligt mod himlen har selv valgt at deltage i dødedansen med de tonstunge S-tog - ofte efter en tur i byen - hvor det er hverdag for klassens piger at blive gramset på, krænket og drugged, og for især en bestemt gruppe drenge, er umuligt at snige sig forbi farveblinde dørmænd.

Sidstnævnte har ikke selv valgt at risikere liv og lemmer imens fest og farver smelter sammen på kogepunktet i natten.

Annonce

Tre af eleverne i klassen har til gengæld prøvet af blive drugged. Flere i klassen har prøvet at blive afvist og forskelsbehandlet allerede i klub-døren, fordi de ikke lige havde den rigtige farve eller var pæne nok til resten af det sjove selskab. Alle - uden én eneste undtagelse - har følt sig utrygge på vej hjem.

Det er disse elever, der nu spørger om din hjælp!

DSB, politiet og bylivet i dialog med LIV-medierne

For vi er langt fra dengang, hvor en statsminister sagde; at vi var unge uden at vide det, og lykkelige uden at frygte det. Sådan er det ikke længere.

Alt for mange af nutidens unge holder kun hovedet højt, fordi de står i lort til halsen.

Eleverne har allerede snakket med DSB, der afslører helt nye tiltag for at mindske antallet af ulykker og øge sikkerheden langs skinnerne på Østerbro.

ØsterbroLIV

Og derfor er deres tryghed og lykke ikke kun deres eget ansvar. Som samfund - og som små lokale fællesskaber – har vi kun de teenagere, vi fortjener. Dem, som vi hjælper vokse op.

Det er muligt, der ikke findes et mere tragisk syn, end en ung pessimist, men hvis det både skal være sjovt og sikkert at være teenager, har vi som familier, skoler, kommuner og bydele brug for gode bud på, hvordan vi får et bedre natteliv.

Annonce

DSB starter kampagne på stationer

Eleverne har allerede talt med DSB, der afslører nye tiltag for at mindske antallet af ulykker og øge sikkerheden langs skinnerne på Østerbro.

DSB starter også en kampagne på Københavns S-togstationer, der efter et forsøg i Valby har vist sig at forebygge og forhindre selvmord.

Selvom de føler sig udødelige, har de unge nemlig ondt i sjælen som aldrig før.

Derfor har LIVmedierne og eleverne snakket med de psykologer, der er tilknyttet Gefion Gymnasium, i et forsøg på at finde en vej, der peger fremad.

Vi har også talt med politiet, der har taget pulsen på det københavnske byliv. Det er der kommet flere gode anbefalinger til, hvordan unge kan passe bedre på sig selv ud af. Og vi har spurgt de voksne på den anden side af byens barer og dansegulve om det samme, men, hvordan passer de unge bedre på hinanden?

Dét vil eleverne og alle os på de københavnske lokalmedier rigtig gerne have dine bud på, så vi kan sende dem videre i systemet. Sende dem ud til forældrene, ud til de mænd på dansegulvet, der ikke kan opføre sig ordentligt, de tørstige unge og alle dem, der sidder med magt og ansvar for at rykke verden, hvad enten de drikker snaps om aftenen på Christiansborg eller danser til den lyse morgen på Klamydiaslottet.

Hvordan kan unge hjælpe unge til et godt natteliv

Har du en god idé eller et vigtigt input, så skriv til os og eleverne på andre@osterbroliv.dk eller på telefonnummer 31 12 26 10. Du er også meget velkommen til at blande dig i debatten på Facebook.

Her kan man søge hjælp

Hvis man går i selvmordstanker, kan man søge hjælp hos Livslinien, hvor man er vant til at tale om selvmord.

Ring på telefon 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-05.

Annonce
Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Efterlysning

Jens fra Østerbro har været savnet i 4 uger: Nu beder politiet om hjælp til at finde ham

112

Hasarderet sejlads med vandscootere: Politiet jagtede dem nordpå i Øresund

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

lommetyveri

Drenge på tyvetogt: Snød mor til to - og forsøgte at stjæle fra 92-årig

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Annonce