Annonce
Debat

Det er for hensynsløst: Med hund og hår i oasen

For mange hundeejere er hensynsløse i Krausesparken, mener læser. Foto: Thomas Frederiksen

Debat: For at sige det, som det er, jeg elsker hunde, derom skal der ikke herske tvivl. Jeg har selv haft hund. Nu stiller jeg mig blot til rådighed, når familien har brug for en hundepasser.

Jeg bor lige ved Krauseparken, den dejlige lille grønne oase midt på Østerbro. Der er en stor sandkasse i parken, hvor klatrestenen – Krausestenen – er anbragt. Mange bruger parken - små børn med deres forældre, store børn, unge og ældre. Og så er der alle hundene og deres ejere.

Kommunen har sat et skilt op i hver ende af parken, hvor der med tydelig skrift står, at hundeejere skal holde deres hunde i snor, have kontrol over deres hunde, da ikke alle er begejstrede for hunde, og så skal hundenes efterladenskaber fjernes. Alt er godt - og så alligevel ikke helt efter min mening.

Annonce

Ejerne er fuldstændig fordybede i deres telefoner, kaffebægre osv. De observerer intet, hverken tis eller l… Hundene besørger i sandet og tisser op stenen - altså Krausestenen, der er beregnet til at klatre på

Karin Drejer

Krauseparken blev jævnet med jorden i 2016 pga. etablering af Metrobyggeriets redningsskakt. I efteråret 2019 begyndte ”genopstandelsen” af parken med træer og hele molevitten! Tidligere blev parken dagligt besøgt af hundeejere med løse, gøende, besørgende og løbende-gennem-blomster-og-øvrig-beplantning-hunde.

Vi var derfor mange, der håbede og krydsede fingre for, at den ”nye” park ville blive behandlet bedre end før, hvor den mildest talt lignede en pløjemark.

I de 15 år jeg har boet her, har der altid været mange hunde og meget l…. Nu er der kommet endnu flere hunde - Corona-hundene - og endnu mere l…! Og Krauseparken er blevet det nye Meeting Point for hundene og deres ejere. Det er ok, parken er ikke min, men vores, vi har alle ret til at bruge den. Men vi skal da vel vise hensyn over for hinanden, ikke!?

En del hundeejere - med totalt fravær af nærvær – kommer nu trækkende med deres hunde eller lader sig trække af hundene direkte ind i sandkassen. Ejerne er fuldstændig fordybede i deres telefoner, kaffebægre osv. De observerer intet, hverken tis eller l… Hundene besørger i sandet og tisser op stenen - altså Krausestenen, der er beregnet til at klatre på, formoder jeg.

Hundene kratter i sandet og graver huller, for det gør hunde. Sandet rundt om stenen er anbragt, formoder jeg, fordi de voksne og børn, der klatrer på stenen, skal kunne lade sig falde ned i det bløde sand. Men okay, jeg kan da godt se, at både sand og en efterladt - måske frisk og lun – hundel…, som ikke er blevet samlet op, kan være med til at afbøde et hårdt fald fra stenen.

Og så er sandkassen vel, formoder jeg, også tiltænkt de vuggestue- og børnehavebørn, der leger i sandet og smager på selvsamme. Sandet, der er fyldt med urinstøv fra indtørret hundetis. Så uhygiejnisk og sundhedsskadeligt!!! Tænker, om nogle af hundeejerne måske selv har børn? Jeg undrer mig over, hvorfor hundeejerne ikke går i Fælledparken, hvor der i hvert fald er to aflukkede områder, hvor alle hundene kan slippes løs, så de kan piske rundt og lege, grave, tisse osv.

Uden hensyntagen til kommunens regler er ejerne nu begyndt at slippe hundene løs i parken. Løs, men med snoren på - snedigt! Hundene drøner så rundt med snoren flagrende efter sig, de gør højlydt og lystigt og har det hundeskønt.

De løber rundt og rundt om Krausestenen i sandkassen, så sandet pløjer ud til siderne. Det er ikke ok efter min mening! Der er både børn og voksne, som er meget bange for løse hunde. Men de mennesker kan selvfølgelig bare gå hen et andet sted.

Kære hundeejere, jeg vil gerne appellere til jeres sunde fornuft og hundeejer-moral. Brug parken med hund og hår, men vis hensyn og overhold de opstillede regler for hundeluftning. Ved nærmere eftertanke er jeg i øvrigt ret overbevist om, at sandkassen er forbeholdt de tobenede og ikke som hundelokum for de firbenede. Og det er vel ret beset de tobenede, der skal styre de firbenede og ikke omvendt.

Annonce
Tegnefilm

Cirkelines far: Der manglede en indvandrermus i dansk tegnefilm

Annonce
Annonce
Annonce
Filmpremiere

Se Skyggen i mit øje før alle andre

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Kommunalvalg

Hvorhen Østerbro? Spørg politikerne før du stemmer

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur

Efterårsferie på lokalt museum: Omvisninger og højtlæsning med kendt forfatter

Kultur- og fritid

Fri for frispark: - Du skal være mere med- end modspiller, hvis du vil til debat om Østerbros kultur og fritid

Debat

K-kandidat: Nordhavn Naturpark på naturens præmisser

Kultur

Zoologisk Museum lukker for at genopstå i større skala

Navne

Frisør har jubilæum: Han har klippet Mike Tyson og alle de andre lokale kunder

Ventelister

Østerbro-læge rystet over ventetider til psykiatrisk hjælp

Mit Østerbro

Kendt skuespiller gik i stå midt på scenen: Nu hjælper han andre videre

Halloween

Kom til halloween ved Sortedams Sø og vind præmier til Superhelten

Forsiden netop nu
Annonce