Annonce
Erhverv

Lokale VVS-biler plages af indbrud

Th Hansens Eftf. havde inviteret Enhedslistens retsordfører Rosa Lund (th)  til Slagelsegade for at høre om forholdene omkring indbrud i varebiler. Fra venstre: Aziz Elharjani, svend, Christian Vind Hansen og Mads Melsen, ejere af TH. Hansen. Foto: Tekniq
Det mere end 100 år gamle Th. Hansens Eftf. oplever firmaets biler som mere udsatte for indbrud end tidligere. Arbejdsgiverforening ønsker, at håndværkere kan benytte data i kampen mod indbrud, og der er politisk opbakning.

Der er flere indbrud end tidligere, når håndværkere holder deres biler parkeret om aftenen og natten.

Det oplever firmaet Th. Hansens Eftf., som har ligget på Østerbro siden 1913, der har den erfaring, at indbruddene er mere organiserede end tidligere. Nogle gang kan man knap nok se udefra, at der er brudt ind. Det dyre værktøj ryger typisk uden for landets grænser.

I fjor var de udsat for indbrud i fire biler.

Annonce

- Og da vi har 12 biler, er det 33 procent, siger medejer Christian Vind Hansen. Og selvom forsikringsselskabet dækker selve tabene, koster det firmaet meget mere hver gang.

- Vi bruger en masse tid på det, og den svend som skulle ud på opgaver, bliver nu forsinket. Der ryger halvanden til to dages arbejdskraft samlet set, siger den anden ejer Mads Melsen.

- Tid vi kunne have brugt hos borgerne og en masse administrativt bøvl - anmeldelse, forsikring og tur til værksted, supplerer Christian Vind Hansen.

Skærpet opmærksomhed

Arbejdsgiverforeningen Tekniq, som Th. Hansens Eftf. er medlem af, foreslår, at virksomheder får adgang til datamateriale fra politiet, så firmaerne kan se for eksempel på en app, når særlige områder er bemærkelsesværdigt udsatte for indbrud.


Umiddelbart er det en god løsning, som jeg har svært ved at finde argumenter imod. Det vil dog kræve flere penge til politiet, men der kommer der nok under alle omstændigheder,

Rosa Lund


- Vi ønsker skærpet opmærksomhed, så den data, som er der i forvejen, kan udnyttes bedre. De manglende data om indbrudstyvenes aktiviteter betyder, at branchen ikke har mulighed for at reagere, hvis der for eksempel sker en stigning i indbrud i lokalområdet, siger Maria Schougaard, cheføkonom i Tekniq, som gæstede Østerbro-firmaet i sidste uge.

En rundspørge blandt Tekniqs medlemsvirksomheder viser, at 35 procent af installationsvirksomhederne i hovedstaden har været udsat for indbrud inden for det seneste år. 27 procent oplever desuden, at problemerne med tyverier er stigende.

Annonce

Rosa L: Forældede systemer

Th. Hansens Eft. ligger i Slagelsegade på Indre Østerbro, og her er der rift om parkeringspladserne. Firmaet har dermed ikke mulighed for at køre bilerne ind et aflåst sted.

Håndværkerne har dem dermed selv ofte selv køretøjerne med hjemme. Med en brugbar app kan de være opmærksomme på, hvor bilen holder og eventuelt tømme den for værdifuldt værktøj, hvis indbrudsfrekvensen er høj i et givent område ifølge Tekniqs forslag.

Enhedslistens retsordfører Rosa Lund gæstede også Østerbro-virksomheden, og hun er positiv over for forslaget.

- Det her vidner jo om et alvorligt problem, der er udtryk for forældede data-redskaber hos politiet. Nye it-systemer er en nødvendighed og har været det længe. Umiddelbart er det en god løsning, som jeg har svært ved at finde argumenter imod. Det vil dog kræve flere penge til politiet, men der kommer der nok under alle omstændigheder, siger hun.

Ifølge Tekniq er politikere på tværs af partier fra venstre til højre positive over for forslaget.

Annonce
Kaos

Østerbroere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Alarm 112

Politichef: Stor sexafpresningssag blev efterforsket for dårligt

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Annonce