Annonce
Sport

Prominente danskere skyder millionbeløb i traditionsklub

Pilou Asbæk er blandt investorerne i B.93. Foto: Kristian Gade
Landsholdsspiller med fortid i klubben og kendt skuespiller er blandt investorerne, som har skudt nye penge i B.93.

Den 122 år gamle Østerbro-klub B.93 kan se frem til at få et millionbeløb i klubkassen og et stærkt netværk af succesrige erhvervsfolk i ryggen, fremgår det af en pressemeddelelse sendt af netværket.

Pengene kommer fra det nystartede netværk 93. Global, som udover erhvervsfolkene blandt andet tæller landsholdsspiller og tidligere B.93'er og Østerbrodreng Mathias ”Zanka” Jørgensen, tidligere OB- og Manchester United-målmand Anders Lindegaard og skuespiller Pilou Asbæk.

B.93 har de seneste år satset målrettet på at genskabe klubben i moderne form med fokus på udvikling af talenter i en klub med plads til både elite, amatører, piger, drenge og seniorer. Det arbejde har netværket 93. Global valgt at støtte ved at skyde et millionbeløb i klubben.

Annonce

- B.93 er min barndomsklub, det var derfor et nemt valg at tilslutte mig dette netværk. For at give tilbage til en klub, som har givet mig så meget. Vores primære opgave bliver at løfte økonomien, så B.93 kan fortsætte det fantastiske arbejde, man allerede gør med at integrere, uddanne og skabe et miljø, hvor alle er velkomne. Det er dyrt at drive en fodboldklub, men vi kommer ikke for at lukke et hul. Vi kommer for at bidrage og udvikle fundamentet, så det gode arbejde kan fortsætte, siger Mathias ”Zanka” Jørgensen i pressemeddelelsen.

Folk på stadion

Pengene fra 93. Global skal bl.a. bruges til styrke ungdomsarbejdet på eliteplan og organisationen omkring klubben, herunder amatørafdelingen. Men målet er ikke kun sportsligt. Det handler i lige så høj grad om gode oplevelser og styrke de værdier og den historie, B.93 hviler på. Det vil derfor være et konstant
fokus at bidrage til og forstærke den enestående kultur som klubben dyrker.


Vi drømmer om at gøre det unikke Østerbro Stadion til det bedste sted at se fodbold i Danmark.

Daniel Rørbæk


- Vi drømmer om at gøre det unikke Østerbro Stadion til det bedste sted at se fodbold i Danmark. Derfor starter vi allerede i den nye sæson med at gøre stadionoplevelsen federe. Kan vi give flere københavnere nogle uforglemmelige lørdage, så er vi nået rigtig langt.  Og kan vi sørge for at vores ca. 3000 medlemmer får nogle fantastiske og sociale år i klubben, som de aldrig glemmer, så er det en kæmpe succes, siger talsmand for netværket, Daniel Rørbæk.

Og mens der er et levende klubliv blandt B.93s tusindvis af tennis- og fodboldspillere, har det knebet mere med at lokke folk til at se fodbold på stadion.

Annonce

Historik og værdier

B.93 kunne måske have fundet en gruppe investorer, som kun gik op i bundlinje og afkast. Men drømmen om at bygge et sundt fundament på lige dele økonomisk fornuft og gode menneskelige værdier vejede tungere.

- 93. Global kan være med til at udvikle klubben og bidrage til øget interesse for B.93. 93. Global består af mennesker, der allerede har vist, at de kan udvikle produkter, skabe vækst og forstår event- og underholdningsbranchen, som fodbolden er en vigtig del af. Samtidig kender og forstår de vores historik og værdier, siger næstformand i B.93, Ole Ringheim og fortsætter:

- Vi glæder os over, at få mulighed for at skabe gode rammer for klubbens ungdomsspillere, talenterne, de ansatte og alle dem, der gør en kæmpe frivillig indsats. Vi har ikke decideret øremærket pengene, men de bliver ikke brugt på at købe nye spillere eller til at sætte lønningerne op, garanterer Ole Ringheim.

B.93 har netop overstået en forrygende sæson i 2. division, hvor de endte på andenpladsen med et ungt hold. I pokalturneringen slog de superligaklubben AaB ud og vandt også en kamp mod et andet superligahold, AGF, som de dog tabte knebent hold over to kampe.

B.93 har haft en forrygende sæson i anden division. Foto: Christian Midtgaard
Annonce
Annonce
Debat

Skarven forplumrer Sortedammen

Klumme

Når liv og død er større end fodbold

Forsiden netop nu
Annonce