Annonce
Byliv

Læserspørgsmål: Hvor stort bliver det nye Le Saint Jacques?

Hvor der før lå en butik med mange billige køb, er det nu tydeligvis ambitionen at udvide den lille, værdsatte restaurant Le Saint Jacques. Men hvornår sker det, spørger en læser. Foto: Angela Brink
Ydermurene er malet, guldborten er sat på og man kan fornemme folk pusle bag de afskærmede ruder, hvor der før lå en Flying Tiger. Men åbningen lader vente på sig.

Spørg os: "Le Saint Jacques udvider i den tidligere Flying Tiger butik, hvor stort bliver det?"

Sådan spørger Jørgen Hansen ØsterbroLIV, der har bragt spørgsmålet videre til den populære, lille Østerbro-restaurant, der siden 1995 har ligget på Sank Jakobs Plads.

Hvor stort Le Saint Jacques bliver, når det åbner, er ikke til at sætte præcis kvadratmetertal på. Men restaurantchef Lau Christian Thorn fortæller, at det er ambitionen at udvide restauranten med det, mange vil kende som det tidligere Flying Tiger butikslokale og, hvis alt kommer på plads, et selskabslokale i kælderen.

Annonce

Interessen for restaurantens udvidelse kommer ikke som en overraskelse. Murene på de nye lokaler er allerede malet i Le Saint Jacques-grøn og stedets karakteristiske guld-bort er på plads.

- Vi oplever en levende interesse fra beboerne i området. Men svaret er det samme til alle, nemlig at vi ikke kan sige, hvornår vi åbner, siger Lau Christian Thorn.

Årsagen til, at Le Saint Jacques ikke har meldt noget åbningstidspunkt ud, er, at restauranten endnu ikke er klar. Der bliver heller ikke som sådan et åbningsarrangement.

- Når vi forhåbentlig får alt på plads og kan byde vores gæster velkommen til den udvidede restaurant, vil vi holde en rullende åbning. Selvfølgelig vil der være tale om nye lokaler, men det er tanken, at udvidelsen skal føles som en naturlig del af den eksisterende restaurant, siger Lau Christian Thorn.


det er tanken, at udvidelsen skal føles som en naturlig del af den eksisterende restaurant

Lau Christian Thorn, restaurantchef Le Saint Jacques


Det er tanken, at der skal bankes hul i muren mellem Le Saint Jacques, som det kendes nu, og den tidligere Flying Tiger butik. I de nye lokaler, kunne teamet bag Le Saint Jacques godt tænke sig at lave et område, hvor man kan stå op og nyde forskellige, gode vine. Langs væggene ved vinduerne ud mod Sank Jakobs Plads, håber holdet at sætte borde op, så siddende gæster kan spise der.

- Vi er meget opmærksomme på at skabe en helstøbt udvidet restaurant, så man også får den velkendte Le Saint Jacques oplevelse på de nye kvadratmeter, understreger Lau Christian Thorn, der bestemt regner med, at der også vil snige sig nogle ikoner eller andet af stifter Daniel Letz' private samling ind i udsmykningen.

Le Saint Jacques har valgt at entrere med den tidligere Flying Tiger butik, selvom restauranten, ligesom andre spisesteder, har haft en udfordrende tid under corona-nedlukningerne.

- Da lokalet blev ledigt, var det en unik chance, som vi valgte at tage. Nu håber, vi at vi snart kan blive klar til også at tage imod i den nye del af restauranten, siger Lau Christian Thorn.

Der kan være omkring 40 mennesker indenfor på det nuværende Le Saint Jacques. Men når vejret er til, at man kan spise udenfor, kan der være op til 80 spisende udenfor på det kønne torv. Foto: Angela Brink
Annonce
Miljø

Kommunen fører tilsyn: "H.C. Andersens træ" er spærret af

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Så er der ba(h)net vej: Kendt mode- og boligforretning flytter ind i historiske lokaler på Østerbrogade

112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Navne

Bankdirektør: Østerbro har meget at byde på for en nordjyde som mig

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Kultur

Regnbuefamlie i 1800-tallet: To kvinder adopterede fælles barn

112

Person reddet ud fra brand i natten

Østerbro

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Debat

Tårnhøje boligblokke vil fjerne Svanemølleværkets majestætiske statement

Byliv

Har du en ide, der kan støtte byens erhvervsliv til jul? Så kan du nu søge julepuljen

112

Pas på! Samme tricktyv på spil - flere bestjålet midt i arbejdstiden

Østerbro

Beboer i appel til forældrene: Jeres børn udsætter sig for livsfare

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Forsiden netop nu
Annonce