Annonce
Byliv

Kunder siger tak for Krejl & Kaffe: De har været med til at skabe liv i kvarteret

Astrid Uldall-Hansen (tv) er kommet på Krejl & Kaffe helt fra begyndelsen. Her nyder hun en kop mokka med sin to-årige søn Axel og Mette Vadstrup. Foto: Thomas Frederiksen
Krejl & Kaffe var med til at sætte cafélivet i gang i Klimakvarteret, nu har de givet op efter flere coronanedlukninger til stor ærgrelse for kunderne, som fortsat kan købe genbrugstingene på caféen de kommende dage.

Astrid Uldall-Hansen boede lige ved siden af Krejl & Kaffe, da caféen med salg af genbrugsinventar åbnede på Vennemindevej i efteråret 2015, og hun kom på stedet helt fra start.

Og hun er en af kunderne en af de sidste dage, at Krejl & Kaffe har åbent - nu ligger den på Jagtvej cirka 100 meter fra den tidligere adresse.

- Det er så trist, jeg har kendt stedet lige fra starten. Nu er jeg flyttet fra Østerbro, men når jeg er tilbage, kommer jeg altid forbi, fortæller hun og supplerer:

Annonce

- Indehaverne er så søde, og det er så fint med genbrugstingene.

Meget mere liv

De seneste 10 år er antallet af caféer i Klimakvarteret nord for Jagtvej gået fra cirka nul til omkring syv, og Krejl & Kaffe var et af de første steder med kaffe i fokus i kvarteret på det tidspunkt.

Der er kommet meget mere liv herude, og de var nogle af de første, som satte det i gang

Astrid Ulldal-Hansen om Krejl & Kaffe som har ligget i Klimakvarteret siden 2015

- Der er kommet meget mere liv herude, og de var nogle af de første, som satte det i gang - før Hahnemann, siger Astrid Ulldal-Hansen med henvisning til det store bageri og køkken ved Sankt Kjelds Plads.

Efter fem år besluttede de to indehavere af Krejl & Kaffe, Sanne Colstrup og Sofia Roth, at flytte fra Vennemindevej til større lokaler på Jagtvej for at kunne nå ud til et endnu større publikum. Og potentialet har været der, men coronatiden har været hård ved Krejl & Kaffe, samtidig med de har haft øgede udgifter til blandt andet husleje efter flytningen.

Annonce

Takker kunder

- Vi har ikke økonomi til mere, siger Sofia Roth med ærgrelse i stemmen og takker de trofaste kunder og naboerne gennem seks år.

Hun håber, at andre vil overtage lokalerne og indrette noget godt for borgerne på Østerbro. Man kan købe ud af genbrugstingene - blandt andet bestik og platter og andre retroting -  i Krejl & Kaffe, som er sat ned til halv pris for de sidste dage. Krejl & Kaffe har åbent i hvert fald til søndag og måske også nogle dage mere.

Annonce
Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Penge

Har ikke åbnet sin PlayStation i otte år: Nu håber Christian fra Østerbro at få 22.000 kroner for den

Nekrolog

Et stort træ er faldet: Svend Aage gjorde København grønnere og fik ting til at gro

efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Årets Østerbrobutik

Spisested blev Årets Østerbrobutik: Vi er så taknemmelige

Ændring af dagpengesatsen på vej - nogle ledige får mere i posen, andre får mindre

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Det gode arbejdsliv

Socialborgmester: Virksomheder skal ansætte flere fleksjobbere og handicappede, hvis de vil samarbejde med Københavns Kommune

Østerbro For abonnenter

København Ø: Pakhusvej 10 solgt for 5.900.000 kroner

Debat

Ambitiøst oplæg til 10-års plan for psykiatrien lover godt

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Det gode arbejdsliv

Mette Thiesen delte Thereses jobhåb: Nu vil hun fjerne  handicappolitikken fra kommunerne

Erhverv

Selskabet bag Parken overvejer at sælge nationalarenaen

Kultur

Hvad gør vi nu lille du? Du kan læse guiden her, der er både noget for børn og voksne!

Annonce