Annonce
Grønt byliv

Kommunen må lære af et borgerdrevent initiativ som "Vedligehold "Hullet""

Ane Storm, kandidat til Borgerrepræsentationen (V) mener kommunen bør lære af borgerinitiativet bag "Hullet" på Beauvaisgrunden i Lyngbyvej-kvarteret på Ydre Østerbro. Fotokollage: Angela Brink. Foto: Venstre/Simon Steen-Petersen
Borgergruppens forsøg på at øge kommunens opmærksomhed på en grøn plet tæt ved Hans Knudsens Plads er forbilledligt.

Debat: Anton Greiffenberg har med Facebook-gruppen "Vedligehold "Hullet"" sat sig for at øge kommunes opmærksomhed omkring en grøn plet her på Østerbro - tæt ved Hans Knudsens Plads. Nye boliger er allerede skudt op, og kommunen har planer om svømmehal og bosted samme sted.

Indsatsen omkring ”Hullet” er et glimrende eksempel på, at vi som borgere gerne bakker op skabelsen af flere rekreative og grønne byrum. Og at vi selv gerne yder en praktisk indsats.

Heldigvis er Københavns kommune i fortsat udvikling. Boliger, arbejdspladser og rekreative områder skyder op. Til glæde for fælles livskvalitet. Desværre ofte med en vis sagsbehandlingstid. Uagtet årsag, så befinder det fysiske areal sig i en ”venteposition” og bliver ikke vedligeholdt som andre grønne byrum. Det er en skam!

Annonce

”Hullet” er netop et eksempel på denne situation. Mens vi venter, så kunne området betragtes som et midlertidigt grønt byrum for lokalområdet.


Alle partier bakker op om stadig flere grønne byrum. Skal det kun være permanente løsninger? Og skal det kun være forvaltningen, som udpeger og udvikler disse grønne byrum?

Ane Storm (V) kandidat til Borgerrepræsentationen


Skal en kommune af Københavns kaliber ikke turde skabe midlertidige løsninger på kommunale grunde? Alle partier bakker op om stadig flere grønne byrum. Skal det kun være permanente løsninger? Og skal det kun være forvaltningen, som udpeger og udvikler disse grønne byrum? Hvorfor ikke understøtte frivillige initiativer fra borgere som Anton Greiffenberg?

Kære kommune! Find lidt penge til at rengøre og vedligeholde ”Hullet"! Så har I skabt endnu et grønt byrum, hvor borgere i alle aldre føler sig trygge og har lyst til at gå tur med hunden, grille eller lege i det gode vejr. Det er en lokal ”mini-Fælledpark” – måske kun i nogle år. Men I har øget livskvaliteten for borgere på Østerbro. Og hvem ved – måske der er andre steder i kommunen? Kunne man ikke foranledige en kampagne for at undersøge det?

Annonce
Miljø

Kommunen fører tilsyn: "H.C. Andersens træ" er spærret af

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Så er der ba(h)net vej: Kendt mode- og boligforretning flytter ind i historiske lokaler på Østerbrogade

112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Navne

Bankdirektør: Østerbro har meget at byde på for en nordjyde som mig

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Kultur

Regnbuefamlie i 1800-tallet: To kvinder adopterede fælles barn

112

Person reddet ud fra brand i natten

Østerbro

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Debat

Tårnhøje boligblokke vil fjerne Svanemølleværkets majestætiske statement

Byliv

Har du en ide, der kan støtte byens erhvervsliv til jul? Så kan du nu søge julepuljen

112

Pas på! Samme tricktyv på spil - flere bestjålet midt i arbejdstiden

Østerbro

Beboer i appel til forældrene: Jeres børn udsætter sig for livsfare

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Forsiden netop nu
Annonce