Annonce
Erhverv

Ikonisk forretning forlader bydelen: Designfirma flytter væk fra Østerbrogade

Normann Copenhagen flytter til efteråret fra Østerbrogade. Foto: Thomas Frederiksen
Normann Copenhagen flytter helt frivilligt fra Østerbro, otte år efter de var på vej til at blive sendt væk mod deres vilje. De har brug for større lokaler, som de har fundet i Indre By, fortæller de.

For otte år siden var designforretningen Normann Copenhagen på vej til ufrivilligt at forlade Østerbrogade, da Dansk Supermarked havde overtaget ejendommen efter en tidligere ejers konkurs.

Der skulle i stedet etableres en Føtex Food. Normann protesterede og følte sig uretfærdigt ført bag lyset.

Østerbro Avis skrev grundigt om sagen, borgerne protesterede, og Dansk Supermarked trak følehornene til sig og lod Normann Copenhagen blive som lejer i bygningen, inden de etablerede en Føtex Food længere oppe af Østerbrogade et par år senere.

Annonce

Svært at give slip

Nu meddeler Normann Copenhagen, at de forlader Østerbrogade helt frivilligt og flytter til Niels Hemmingsens Gade i Indre By til september.


Det er da også svært at give slip, vi føler, at vi hører til her, men det er ikke optimale forhold for vores medarbejdere, som har været tålmodige.

Poul Madsen


- Vi mangler kvadratmeter til de ansatte i kontorfaciliteterne, vi sidder tæt, siger Normanns ene direktør og medstifter Poul Madsen, som siden begyndelsen i 1999 har drevet forretningen sammen med sin kompagnon Jan Andersen. Alle dage på Østerbro og siden 2005 på Østerbrogade 70 i den gamle biograf- og pladeselskabsbygning.

I 2013 lød det ellers fra Normanns direktører, at de ikke kunne ligge et andet sted end Østerbro.

- Det er da også svært at give slip, vi bor selv begge privat på Østerbro. Jeg har boet her siden, at jeg flyttede til København, og vi føler, at vi hører til her, men det er ikke optimale forhold for vores medarbejdere, som har været tålmodige. Vi mangler mødefaciliteter, og der ikke toiletter, hvor vi har kontorer, nævner han som eksempler på, hvor den nuværende placering nu er upraktisk.

Annonce

Meget plads til butik

Godt nok er det store lokaler på Østerbrogade 70, men butikken tager en stor del af de omkring 1200 kvadratmeter, og i ind i mellem må der holdes møder i butikken. Det nye sted får de samlet omkring 3000 kvadratmeter, oplyser Poul Madsen.

Dansk Supermarked, som i dag hedder Salling Group, valgte i sin tid i stedet at indrette en Føtex Food i lokaler på Østerbro 94, hvor der oprindelig skulle have været en Netto. Nu er spørgsmålet, om de har nye planer for, hvad Østerbrogade 70 skal bruges til. Det har ØsterbroLIV spurgt dem om, de er dog ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Østerbrogade 70

Mange østerbroere, som ikke er helt unge, kan huske bygningen som biograf. Her lå Triangel Teatret i årene 1926-1979. Biografen blev lukket af Palladium, som havde overtaget den, i 1979.

Efter lukningen overtages lokalerne af Easy Sound Recording Studio som bliver boende i 1980’erne og 1990’erne, og mange danske rock- og popklassikere er indspillet der.

Annonce
Tegnefilm

Cirkelines far: Der manglede en indvandrermus i dansk tegnefilm

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Frisør har jubilæum: Han har klippet Mike Tyson og alle de andre lokale kunder

Erhverv

60 procents nedgang fra den ene måned til den anden: Butik i sidegade lukket helt inde af vejarbejde

Kultur

- Tag gaden tilbage til fællesskabet

Erhverv

Nu er Kasper Würtz' sejr over Christian Bitz endelig i hus: - Den her afgørelse er næsten vigtigere end selve dommen

Forsiden netop nu
Annonce