Annonce
Vejarbejde

Hvilket mareridt: En kørestolbrugers møde med Østerbrogade

Gangbesværede har for tiden ekstremt svært ved at komme rund i området omkring Østerbrogade, hvor niveauforskelle, ramper og blødt underlag driller især kørestolsbrugerne. Foto: André Bentsen
Ny kørestolsbruger kan ikke komme rundt på Østerbro uden hjælp fra andre på grund af sjusk med afspærringer, op- og nedkørsler ved især vejarbejdet på Østerbrogade. Nu vil kommunen forbedre fremkommeligheden.

Det kan være en blandet oplevelse at driste sig ud i en tur på Østerbrogade, især, hvis man som Bente Groth er ny kørestolsbruger.

- Hvilket mareridt, siger hun kort og godt til ØsterbroLIV om oplevelsen, hun ikke længere selv, hverken kan eller tør gentage alene.

Det er ganske enkelt umuligt at komme frem til butikker, eller fra den ene side af gaden til den anden, uden hjælp fra andre mennesker.

Annonce

- Snævre passager, ingen ordentlige op- og nedkørsler flere steder. Flere steder med dybe afstande til plant niveau. Tilgængelighed er måske et begreb, der er ukendt i Københavns Kommune, spørger Bente Groth.

Heldigvis er folk på Østerbro gode til at hjælpe hinanden, men det er også nødvendigt, hvis man eksempelvis som handicappet skal have en jordisk chance for at besøge de lokale butikker på Østerbrogade. Foto: Privat

Vil løse problemerne

Det afviser områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Jane Snog, naturligvis.

Takket være venlige og hjælpsomme forbipasserende kom jeg fri, men en lille tur rundt i kvarteret, herunder Østerbrogade, er efter den oplevelse udelukket at klare alene

Bente Groth

- Vi er klar over, at det store genopretningsarbejde kombineret med HOFORs ledningsarbejde på Østerbrogade skaber nogle udfordringer for fremkommeligheden, ikke mindst for gangbesværede og kørestolsbrugere. Det har vi selvfølgelig stort fokus på, og derfor er vi også i dialog med vores entreprenør om, hvordan vi bedst løser de problemer, der opstår i forbindelse med arbejdet, svarer Jane Snog.

Nogle løsninger har de sidste par uger været lidt mere kreative, end andre. Nu har kommunen holdt møde med entreprenøren om at sikre fremkommeligheden. Foto: Privat
Annonce

Tak til hjælpsomme naboer

Bente Groth er langtfra den eneste, der har haft svært ved at komme rundt på og omkring Østerbrogade, hvor ramper med hendes egne ord, ikke når helt op til dørtrinnene og flere steder efterlader mellemrum på mellem 10 og 20 centimeter. Ja selv cyklister har svært ved at krydse vejen for tiden, men ekstra svært er det altså, når kørestole også sidder fast i blødt underlag og derfor retter Bente Groth også en tak til dem, der hjalp hende.

- Takket være venlige og hjælpsomme forbipasserende kom jeg fri, men en lille tur rundt i kvarteret, herunder Østerbrogade, er efter den oplevelse udelukket at klare alene, understreger hun.

Og sådan skal det selvfølgelig helst ikke være. Derfor har Københavns Kommune også taget initiativer til at bedre forholdene for netop de udsatte brugere af området.

- Vi har netop holdt et sikkerhedsmøde, hvor hovedtemaet var, at fremkommeligheden skal forbedres – med særligt fokus på gangbesværede og kørestolsbrugere," siger Jane Snog og fortsætter:

- Jeg er ked af de gener, som beskrives i læserens indlæg, og det skal jo indlysende være muligt for alle at komme til og fra butikkerne. Selvom vi gør hvad vi kan, vil det dog desværre altid være vanskeligt at sikre niveaufri adgang til alle butikker, fordi belægningen laves om og arbejdet flyttes dagligt fra sted til sted.

Annonce
Corona

Kæmpe testcenter på Østerbro åbner igen: Nu også med vaccination

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kirke

Ja, du så rigtigt: Et æsel gik rundt i Koldinggade

Debat

Handelsforeningsformand: Minus 250 millioner kroner og det er ikke slut endnu

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

Trafik

Kommunen kom borgerne i møde: Ikke mere tung trafik i skolegade

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Erhverv

Fik vild idé i snapsebrandert: Sebastian og Peter åbner 'fitnesscenter' for din kreative hjerne

Julehjælp

Unge kickstarter Julehjælp: Forvandler Bopa Plads med hygge, sang og lys

sygeplejemangel

Unge til kamp for pressede sygeplejersker: - Det er vores fremtid, der er på spil

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Miljø

Chok i Fælledparken: Kommunen har ryddet Egernskoven

Månedens Østerbrobutik

Damernes bodega - og der er også plads til mænd

Lokalhistorisk

Da sporvognene kørte på damp

Annonce