Annonce
Flugtbilist på fri fod

Hans Jacob var centimeter fra at blive kørt ned af flugtbilist: Og så fløj en mand pludselig 2,5 meter oppe i luften

Hans Jacob kørte tirsdag aften over på cykel lige her ved Nørreport, da han hørte bilen bag sig gasse voldsomt op. Sekundet senere fløj en menneskekrop gennem luften. Foto: André Bentsen
Braget overdøvede alt. Musikken i ørerne og byens larm. Alligevel er lyden af bilen, der gassede op og bragede ind i fodgængeren, intet imod synet af manden 2,5 meter oppe i luften, siger vidne, der håber alle vil hjælpe med at finde flugtbilisten fra Nørreport.

1-1-2. Selvom adrenalin pumpede igennem hans krop, var der ingen tøven, da Hans Jacob tirsdag aften selv var centimeter fra at blive kørt ned ved Nørreport Station og sekundet senere så en menneskekrop blive slynget højt i luften.

- Det var helt uvirkeligt. Jeg kunne høre og mærke bilen gasse op lige bag mig, mens jeg cyklede over vejen, og der så jeg så manden flyve gennem luften i to en halv meters højde, fortæller Hans Jacob Daugaard.

Han tilkaldte straks en ambulance, mens andre vidner slog kreds om den nedkørte mand.

Annonce

- Det var betryggende, at sygeplejersken med det samme sendte en ambulance og forklarede præcis hvad vi måtte gøre og ikke gøre. Man følte sig på en måde tryg midt i det surrealistiske kaos, siger Hans Jacob Daugaard.

Politiet jagter gerningsmanden

Mens han havde alarmcentralen i røret nåede han at se bilen dreje til højre ad Gothersgade.

Selvom jeg ikke gjorde noget galt, kan det godt være, jeg skal stoppe med at høre musik, når jeg cykler. Og måske få sådan en cykelhjelm også. For puha det var forfærdeligt at se ham hænge der oppe i luften. Det var som om tiden bare stod stille.

Hans Jacob Daugaard, vidne til trafikulykke

- Jeg håber virkelig, vidner står frem, så politiet kan finde ham. Det har forfulgt mig hele dagen, at bilen bare stak af fra stedet, siger han.

På et tidspunkt stoppede den tilskadekomne med at trække vejret, og Hans Jacob kan huske, hvor vred han var.

- Man kan ikke lade være med at tænke på, om man har gjort noget forkert, men så husker man det grønne lys og alle lydene. Det er så vildt, siger Hans Jacob, der alligevel vil tænke sig om en ekstra gang selv i fremtiden også.

- Selvom jeg ikke gjorde noget galt, kan det godt være, jeg skal stoppe med at høre musik, når jeg cykler. Og måske få sådan en cykelhjelm også. For puha det var forfærdeligt at se ham hænge der oppe i luften. Det var som om tiden bare stod stille.

Umiddelbart efter ulykken kunne KøbenhavnLIV fortælle, at Københavns Politi havde indledt jagten på gerningsmanden.

- Vi efterlyser en grå bil formentlig en BMW, der er kørt fra stedet. Og som også kan have skader på fronten efter påkørslen, skrev KøbenhavnLIV, at vagtchef Thomas Hjermind havde sagt.

Gerningsmanden er endnu ikke fundet, og ordensmagten opfordrer vidner til påkørslen eller folk, der kan have set den omtalte bil til at kontakte politiet på telefon 114.Annonce
Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Efterlysning

Jens fra Østerbro har været savnet i 4 uger: Nu beder politiet om hjælp til at finde ham

112

Hasarderet sejlads med vandscootere: Politiet jagtede dem nordpå i Øresund

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

lommetyveri

Drenge på tyvetogt: Snød mor til to - og forsøgte at stjæle fra 92-årig

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Annonce