Annonce
Fødselsdag

Han er en vulkan i udbrud: Der er farver på tilværelsen

Gunleif Grube blev født 12. januar 1947 i den lille bygd Skála nær Thorshavn. Han har boet 30 år på Østerbro. Privatfoto

Gunleif Grube debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1980. Han har siden sat sit præg på museer, gallerier og private hjem verden over og fylder 75 år onsdag 12. januar.

Gunleif flyttede til Danmark som 13-årig og har boet på Østerbro de seneste 30 år, men der er ingen tvivl om, at hans færøske baggrund og opvækst i det hele taget, har præget hans malerier.

Gunleif er udpræget kolorist og ekspressionist. Der er smæk på både farver og udtryk. Ofte er det en farvevulkan i udbrud, der møder os. Der bliver ikke sparet på malingen, der danser og udfordrer.

Annonce

Men der er altid en mulighed for at finde noget genkendeligt i Gunleif Grubes værker. Det er ikke kun det ydre, men især i muligheden for den indre selverkendelse hos betragteren, der hæver Gunleifs kunst.

Han er blevet kaldt den vilde poet, og det giver mening. Han benytter sig af kontrastfyldte møder mellem lys og mørke, en stor viden om farvernes iboende dynamikker, og ofte spiller masken en væsentlig rolle i Gunleifs værker. Eller rettere, han er gået bag masken, har skrællet det yderste lag af og giver os muligheden for at møde det indre, psykologiske menneske i al sin sammensatte styrke og sårbarhed.

Gunleif Grubes værker er repræsenteret på museer og gallerier i mere end 10 lande i Europa og Asien. Hjemme på Østerbro har han atelier i Holsteinsgade 49.

Annonce
Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Penge

Har ikke åbnet sin PlayStation i otte år: Nu håber Christian fra Østerbro at få 22.000 kroner for den

Årets Østerbrobutik

Spisested blev Årets Østerbrobutik: Vi er så taknemmelige

Kultur

Hvad gør vi nu lille du? Du kan læse guiden her, der er både noget for børn og voksne!

Kronik: Hvorfor kan min datter ikke få dansk statsborgerskab på grund af en enkelt fejl?

Indland

Dronningen overraskede dronningen på scenen: Ulf takkede af efter 40 sæsoner

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Annonce