Annonce
Kultur

Godt nyt for bogorme og læseheste: Liljen & Fuglen sælger bøger

Boghandlen Liljen & Fuglen i Nordhavn. Her ses indehaver Louisa Schønnemann Bøttkjær (uden mundbind), den ansatte Emilie Alida Bruun Ersgaard (tv) og Louisas nevø Alfred, som var i praktik, da ØsterbroLIV var forbi. Foto: Thomas Frederiksen
Den nye boghandler i Nordhavn, Louisa, har en fortid som embedsmand og teologistuderende, og navnet på hendes butik kommer af en stor interesse for kultur og åndelighed.

Der åbner mange butikker hele tiden på Østerbro, men den type forretning, som nu har slået dørene op i Århusgade 151 i Nordhavn, er efterhånden en sjældenhed at opleve en nyåbnet version af.

Butikken hedder 'Liljen & Fuglen', og det er hverken en plante- eller dyreforretning, der er simpelthen tale om en boghandel.

Flyttet fra Gentofte

Indehaveren er Louisa Schønnemann Bøttkjær, som tidligere har drevet boghandel i Ordrup i tre år. Hun og hendes mand besluttede sig for at flytte i lejlighed på Østerbro - tæt på Østre Anlæg - i stedet for at have hus i Gentofte, da børnene var flyttet hjemmefra.


Det handler om acceptere sin skæbne og leve i nuet

Louisa Schønnemann Bøttkjær


- Når jeg bor på Østerbro, er det også her, at jeg vil have min butik, siger hun og nævner om placeringen i Nordhavn.

- I "det gamle Østerbro" ligger der allerede gode boghandlere, så jeg ville hellere have butikken et sted, hvor der ikke er en i forvejen, og så synes jeg, at det passer godt med en gammeldags forretning heriblandt alt det nye, lyder det fra Louisa Schønnemann Bøttkjær, som nævner, at beboerne i Nordhavn har taget godt imod den nye butik, og så ser hun frem til, at området udvikler sig kulturelt, blandt andet med Tunnelfabrikken.

Louisa Schønnemann Bøttkjær foran facaden på 'Liljen & Fuglen'. Foto: Thomas Frederiksen

Kierkegaard og tillid

Louisa Schønnemann Bøttkjær er blevet boghandler i en moden alder. Hun er uddannet jurist og har tidligere haft lederstillinger flere forskellige steder i centraladministrationen, men besluttede sig for at sadle om, da hun var træt af at skulle stå for omstruktureringer og nedskæringer.

Hun begyndte at læse teologi og har studeret på Søren Kierkegaard Forskningscenteret, og netop Søren Kierkegaard spiller en rolle i boghandelens navn: 'Liljen & Fuglen'.

- Det handler om acceptere sin skæbne og leve i nuet og er en hyldest til naturen, det stammer fra en smuk prædiken, som han skrev, men aldrig holdt, forklarer hun og nævner, at drømmen om at drive en boghandel har hun haft i mange år, inden hun tog springet.

Glæden ved kultur og litteratur er stor, men Louisa Schønnemann Bøttkjær konstaterer, at praktisk købmandskab fylder en hel del i hverdagen som boghandler.

'Liljen & Fuglen' har især nordisk litteratur og bøger fra mindre forlag på hylderne og sælger også legetøj, papirvarer og sjove, små gaver - ofte med inspiration fra naturen. Og uden for 'Liljen & fuglen' er der en såkaldt tillidskasse, hvor man kan tage en bog fra lageret og så betale via Mobile Pay.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce