Annonce
Erhverv

Gamle skolekammerater gik sammen: Østerbro kan ikke undvære Rosetta

Fire af de seks ejere af Rosetta, fra venstre: Magnus Qvistorff, Ruben Jolander, Nikolaj Læssøe og Louis Eierslev Christensen. Foto: Thomas Frederiksen
Populært spisested i Nordre Frihavnsgade har mere end 25 år på bagen. I fjor overtog en gruppe unge mennesker, der har spist der fra de var børn, stedet og har udviklet menuen. De er kåret til Månedens Østerbrobutik.

Det er på en måde både et velkendt sted fra sidste årtusinde og et nyt sted, som er kåret til Månedens Østerbrobutik for september.

Det er spisestedet Rosetta i Nordre Frihavnsgade, som har opnået den ære, efter flere østerbroere har indstillet dem til prisen:

- De seks unge iværksættere fortjener prisen, for at have banket både kvalitet, service og hygge betragteligt op i den gamle butik, skriver Lise Jørgensen for eksempel.

Annonce

Ikke en burgerbar

Fem af de seks ejere er kommet i Rosetta, siden de var børn, og da de hørte, at stedet var til salg, måtte de handle:

Da vi begyndte at måtte gå ud i frikvarteret, købte vi pizzaslices her. Det har vi genindført med skoletilbud.

Louis Eierslev Christensen, medindehaver af Rosetta

- Vi kom herud en dag og hørte, at ejerne overvejede at sælge. Der gik rygter om, at en burgerbar kunne være på vej. Det gav et stød i hjertet, det måtte bare ikke ske. Der er ikke gået en uge i mit liv, hvor jeg ikke har fået mig en pizza slice herfra, fortæller Ruben Jolander.

Rosetta har en historie tilbage til 1995, da de seks nuværende ejere enten var helt små eller ikke født endnu. De første ejere kørte stedet frem til 2017, hvorefter nogle nye overtog. De solgte den imidlertid videre i 2020, hvor de seks unge slog til.

Ruben Jolander overtog stedet sammen med tre gamle klassekammerater samt Louis Eierslev Christensen, der gik fire klasser over dem. Louis bragte så sin mangeårige makker Nikolaj Læssøe med i samarbejdet, den eneste i flokken som ikke er vokset op med Rosetta, men har sine rødder på Amager.

Rosetta har modtaget blomster som Månedens Østerbrobutik uddelt af Danske Bank Østerbro og ØsterbroLIV. Foto: Lene Johnsen
Annonce

Ældste elev fra anden

De fem Østerbro-drenge gik alle på Heibergskolen, som var en helt ny skole i begyndelsen af nullerne. Louis Eierslev Christensen gik ganske unikt i den ældste klasse fra anden til niende.

- I begyndelsen gik jeg på Randersgade Skole, så blev vi flyttet over til Heibergskolen fra anden klasse, hvor vi var den ældste, og det blev min klasse ved med at være, fortæller han.

- Da vi begyndte at måtte gå ud i frikvarteret, købte vi pizza slices her. Det har vi genindført med skoletilbud. Men allerede inden da kendte jeg stedet, min far arbejdede lige overfor, siger Louis.

Da han gik i fjerde klasse, begyndte Ruben, Magnus, Victor og Emil i 0. klasse sammen med Louis' lillebror. Og de er blevet ved med at holde kontakten efter skoletiden, både venskabeligt, men også i restaurationslivet, hvor de er mødtes på kryds og tværs gennem årene. Nogle af dem studerer også.

For dem handler det ikke kun at bevare Rosetta, men også om at udvikle stedet i tråd med den profil, det har i forvejen.

- Vi har skruet op for charmen, der er smæk på servicen, siger Magnus Qvistorff med et smil, og Louis supplerer med at fortælle, at de kun bruger italienske råvarer.

- Rosetta er blevet en stolthed. Den måde at lave pizza på er unik for Østerbro. Det er anderledes end andre steder, siger han.

Louis Eierslev Christensen i gang med pizzastykkerne. Foto: Thomas Frederiksen
Annonce

Midt i coronatiden

De overtog Rosetta i en udfordrende tid, hvor der kort efter overtagelsen blev indført coronarestriktioner for skrue igen i december 2020. Skolerne blev lukket, dermed købte de ældre elever ikke mad hos Rosetta, og der kunne kun serveres takeaway, der var begrænsning på, hvor mange kunder der kunne være ad gangen, og så var der mundbindene.

- Det var svært at se, om folk smilede, bemærker Magnus.

Og der manglede de store fodboldkampe og koncerter på Østerbro, der kunne trække ekstra kunder til på udvalgte dage.

- Vi kunne mærke, hvad det kunne ved salget, da der var koncert med Minds of 99 for nylig, fortæller Louis.

De kan samtidig fortælle, at de har mærket god opbakning fra det lokalmiljø, som de selv er en del af og er vokset op i.

-Vi har fået superfin støtte, siger Louis.

Månedens Østerbrobutik

Syv gange i 2021 kårer ØsterbroLIV i samarbejde med Danske Bank Østerbro: Månedens Østerbrobutik.

Det sker efter læsernes input omkring service, udsmykning og særlige produkter.

De syv gange Månedens Østerbrobutik er med i konkurrencen om at blive Årets Østerbrobutik, hvor vinderen modtager 5.000 kroner.

Du kan indstille Månedens Østerbrobutik vil skrive om din favoritbutik på ØsterbroLIVs Facebookside eller sende din anbefaling på thomas@osterbroliv.dk

De fem butikker som indtil nu er kåret som Månedens Østerbrobutik i 2021 er: Svanemøllens Cykler, Foxholm, Kjærulffs, Meny Nordhavn og Rosetta.

Annonce
Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Du troede måske, at skandaleprojektet aldrig ville blive færdigt - men nu er østerbroernes eget hus klar til indflytning

Mad og drikke

Eksklusiv og populær slagter drejer nøglen om: - Corona ramte os rigtig hårdt

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Erhverv

Elsket Østerbro-butik på næsten 100 år sat til salg: Sender særlig ros til kunderne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Annonce