Annonce
Byggegrund

Gad ikke vente på kommunen: Borgere ryddede selv op i 'Hullet'

En gruppe ildsjæle tog i lørdags selv initiativ til at rydde op i 'Hullet', der kunne være en grøn oase indtil, der bliver bygget ældrecenter og svømmehal på den gamle Beauvaisgrund. Nu håber de bygherren vil hjælpe med at holde området ved lige indtil da.
I årevis er den gamle Beauvaisgrund, 'Hullet', forfaldet mere og mere. I lørdags tog naboerne sagen i egen hånd, fjernede den ene sæk skrald efter den anden og satte en smadret basketballbane i stand.

Der bliver målt op i 'Hullet', da ØsterbroLIV er til rundvisning på den gamle Beauvaisgrund. Grunden bærer tydeligt præg af forfald og ligegyldighed. Skaterbanen ligner noget, der har lige så mange tømmermænd, som de 100 unge, der holdt piratfest der forrige weekend, basketballbanen er fyldt med mos og har ingen kurve.

Hegnet ved busken er væltet, så lokale pushere kan deale stoffer til forbipasserende på Lyngbyvej og et par hjemløse har slået nogle telte op og bruger flittigt et afsidesliggende hjørne som kombineret losseplads og toilet.

Kunne være en grøn oase

Sådan har det været i mange år, til trods for, at grunden er en af de få små grønne oaser i området.

Jeg er helt indforstået med, at det ikke giver mening at opsætte noget større, hvis der alligevel skal bygges om et år, men kan vi som kommune ikke bistå med affaldscontainere, slå græsset og eventuelt beskære buske så det eksempelvis bliver svære at sælge stoffer

Andreas Kiel (S)

- Københavns Kommune har planer om at bygge noget på grunden. Enten noget svømmehal, eller ældrecenter eller måske begge dele. Men ingen kan få at vide, om det er hele grunden, der skal bruges, eller om det først skal stå klar om mange år.

Sådan siger Anton Greiffenberg og slår ud med armene. Han og andre naboer til grunden er frustreret over, at Københavns Ejendomme, der skal bygge på grunden, og Københavns Kommune ikke sørger for at rydde op, renovere og slå græs, så unge og ældre kan udnytte åndehullet.

- Om ikke andet, så indtil der reelt bliver bygget noget nyt. For lige nu står det jo bare og forfalder, siger han.

Annonce

Frem og tilbage er lige langt

I Københavns Ejendomme henviser man til Københavns Kommune omkring byggeplanerne, men forklarer, at det umiddelbart ikke er meningen, man skal opholde sig på grunden, der er lagt ud som byggegrund.

Men da ØsterbroLIV spørger Andreas Kiel fra Teknik- og Miljøudvalget, hvorfor man ikke lader naboerne bruge det midlertidigt, eller i det mindste stiller nogle skraldespande op, så dem, der alligevel bruger området selv kan gøre rent, bliver vi sendt retur til Københavns Ejendomme af forvaltningen.

- Jeg er helt indforstået med, at det ikke giver mening at opsætte noget større, hvis der alligevel skal bygges om et år, men kan vi som kommune ikke bistå med affaldscontainere, slå græsset og eventuelt beskære buske så det eksempelvis bliver svære at sælge stoffer, spurgte politikeren ellers forvaltningen på vegne af ØsterbroLIV. Et spørgsmål, der nu altså er sendt tilbage til Københavns Ejendomme.

Annonce

Store oprydningsdag

I mellemtiden brugte en masse lokale ildsjæle lørdagen på at rydde op på grunden.

- Vi har alle i området en fælles interesse i, at få det bedste ud af de muligheder der er og vi havde en god dag sammen i 'Hullet', siger Anton Greiffenberg.

Han håber nu, at kommunen eller Københavns Ejendomme vil gøre det nemmere for brugere at vedligeholde området.

- Det er jo helt ok, hvis der planlægges ældreboliger eller svømmehal, især hvis dele af området samtidig bevares som offentligt grønt fællesareal, det er jo alt sammen noget lokalområdet har brug for på sigt. Men indtil da er det da komplet skørt ikke at gøre en fælles indsats for at holde så stort et område pænt, grønt og tilgængeligt for alle. Nu har vi som lokale borgere vist, at vi gerne vil det, så nu ser vi frem til at kommunen kommer op af hullet, siger Anton Greiffenberg med et smil på læben.

Annonce
Spørg os

Kommunen: - Der bliver færre skraldespande, men bedre plads til skraldet

Annonce
Annonce
Annonce
Samfund

Kendt advokat afsløret: Fonde skal betale millionbeløb tilbage til kommunen

Sundhed

Christina er dagligt i kontakt med de lokale børn: - Jeg nyder hver dag at have klinik beliggende på Østerbro

Mad og drikke

Østerbro-firma udvider i kampen mod madspild

Spørg os

Hvor er lyset i lygtepælene ved legepladsen henne?

DEBAT

Lad os kæmpe for 50.000 mennesker i Parken

BYLIV

20.000 løbere skal gennem byen: Sådan påvirker det trafikken

Børneliv

Børnehave fejrer 150 år med præster og Mumitrolden

Østerbro

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Kultur

Alle er velkomne: Gadefest med kendt stand up-komiker

Miljø

Efter to coronaaflysninger: Skraldeuge for børn er tilbage

Ældre

Her kan ældre være aktive: Der er både billard, yoga og gode historier

Det store parkeringslotteri

Politiker rystet over Østerbrogade: Skriver til forvaltningen med det samme

Undervisning

Kunne ikke sætte borgmesterkandidat skakmat

Forsiden netop nu
Annonce