Annonce
Miljø

Færre, men større skraldespande er på vej: 279 bliver til 51

I fremtiden vil der værre færre af de grønne skraldespande, som i dag pryder det københavnske gadebillede. Foto: Københavns Kommune
Københavns Kommune har indledt sidste etape i udskiftningen af flere af de velkendte grønne skraldespande, der pryder bybilledet. Udskiftningen betyder, at der bliver færre skraldespande, men til gengæld bliver de større.

Når du færdes i byen, støder du på dem på nærmest et hvert gadehjørne. Det er de runde, grønne skraldespande med tekster som "Ren kærlighed til kbh" på siden, vi taler om. Men der vil snart være lidt længere mellem dem.

Københavns Kommune har nemlig indledt sidste etape af udskiftningen af de såkaldte "Københavnerkurve", der erstattes af de større "pizzakurve". Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

I den sidste etape, som løber hen over oktober måned, nedtages i alt 279 københavnerkurve fordelt på bydelene Bispebjerg, Vanløse, Indre By, Nørrebro og Østerbro. De erstattes af 51 pizzakurve.

Annonce

Udskiftningen betyder, at antallet af affaldskurve i København falder med med ni procent, men til gengæld øges den samlede kapacitet med syv procent.

- Det skal være nemt at komme af med sit affald i København. Efter udskiftningen skal københavnerne nogle steder gå lidt længere med affaldet, men til gengæld bliver de så mødt af større kurve med plads til meget mere affald. Vi kommer til at holde øje med, om affaldskurvene er placeret mest hensigtsmæssigt. Er de ikke det, kan de godt blive flyttet, siger Jakob Hjuler Tamsmark, som er enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, i pressemeddelelsen.

Fuglesikret og plads til pizzabakker

Ifølge kommunen er der flere fordele ved at skifte de velkendte skraldespande ud med pizzakurven.

Efter udskiftningen skal københavnerne nogle steder gå lidt længere med affaldet, men til gengæld bliver de så mødt af større kurve med plads til meget mere affald.

Jakob Hjuler Tamsmark, enhedschef, Teknik- og Miljøforvaltningen

Pizzakurven er nemlig større, og dens design gør det muligt at smide en hel pizzabakke ud i ét hug. Deraf navnet. Derudover har den låg, så fuglene ikke kan snappe affald, og så kan den maskintømmes, hvilket er en fordel for de medarbejdere, som skal tømme skraldespandene.

Selvom københavnerkurven flere steder erstattes af pizzakurven, findes der stadig flere end 3.500 runde, grønne skraldespande i hele København.

Annonce
Tegnefilm

Cirkelines far: Der manglede en indvandrermus i dansk tegnefilm

Annonce
Annonce
Annonce
Filmpremiere

Se Skyggen i mit øje før alle andre

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Kommunalvalg

Hvorhen Østerbro? Spørg politikerne før du stemmer

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur

Efterårsferie på lokalt museum: Omvisninger og højtlæsning med kendt forfatter

Kultur- og fritid

Fri for frispark: - Du skal være mere med- end modspiller, hvis du vil til debat om Østerbros kultur og fritid

Debat

K-kandidat: Nordhavn Naturpark på naturens præmisser

Kultur

Zoologisk Museum lukker for at genopstå i større skala

Navne

Frisør har jubilæum: Han har klippet Mike Tyson og alle de andre lokale kunder

Ventelister

Østerbro-læge rystet over ventetider til psykiatrisk hjælp

Mit Østerbro

Kendt skuespiller gik i stå midt på scenen: Nu hjælper han andre videre

Halloween

Kom til halloween ved Sortedams Sø og vind præmier til Superhelten

Forsiden netop nu
Annonce