Annonce
Navne

DR-studievært: Det værste på Østerbro er, når der er Brøndby-trøjer i gaden - de er altså virkelig grimme

Kenneth K. har siden 2014 boet med sin familie i Lyngbyvejskvarteret. Tidligere har han boet i Nordre Frihavnsgade og på Østerbrogade. Arkivfoto: Michael Paldan
Vært på Danmarks Radios Musikquizzen Kenneth K. har boet tre forskellige steder på Østerbro, og FC København spiller en stor rolle for ham.

- Hvorfor flyttede du til Østerbro?

- Jeg boede på Amager, og var egentlig glad for det. Så møder jeg min kæreste - nu moderen til mine to børn - og en aften kommer jeg småfuld hjem efter en fodboldkamp i Parken og spørger, om vi skal flytte sammen.

Hun svarer ja, og det er jo perfekt. Bortset fra at jeg har glemt alt om det dagen efter. Næste problem er, at hun under ingen omstændigheder skal til Amager. Hun bor på Østerbro. Så en lang historie kort: Det kommer jeg også til at gøre.

Annonce

Vi startede med en lejlighed i Nordre Frihavnsgade, så fik vi børn og rykkede til en større på Østerbrogade - jeg plejede at sige 'ved Bager Bosse', for så ved folk hvor det er henne - og nu ud til et byggeforeningshus i Lyngbyvejskvarteret.

- Hvad er det bedste ved Østerbro?

- Kardemommesnurrerne hos Juno. Jeg er med på, at til en pris på 6000 kroner stykket skal de kunne noget særligt, men de hver en krone værd. Ja, jeg har prøvet dem fra Galst og Hahnemann, og intet slår Juno. De er jo af en anden verden.

Jeg knuselsker energien, stemningen og det fantatsiske leben her. Det er den bedste grønne plet i hele København, hvis du spørger mig.

Kenneth K om Fælledparken

- Hvor på Østerbro vil du helst tilbringe en solskinstime?

- Fælledparken. Uden tvivl. Det er det mest vidunderlige sted på Østerbro. At spadsere, cykle eller gå igennem Fælledparken er en kæmpe optur. At sætte sig med lidt mad her er helt vidunderligt. Nogle spiller fodbold i det ene hjørne, andre træner i det andet, en tredje gruppe er i gang med en aktivitet til et polterabend. Børnene griner, de voksne drikker kaffe, folk går ture med deres hundre. Fodboldfans, DHL-løbere og motionister. Jeg knuselsker energien, stemningen og det fantatsiske leben her. Det er den bedste grønne plet i hele København, hvis du spørger mig.

- Du får besøg udefra. Hvad vil du vise på Østerbro?

- Sidst havde jeg et par gæster med i Parken til en FCK-kamp. Jeg har også taget folk med i Fælledparken. Begge dele har været populært, og det er ting, som jeg synes er ret unikke for Østerbro. Jeg elsker at komme i Parken og se FC København spille. Byen bliver levende på en helt særlig måde, når folk kommer gående i deres hvide FCK trøjer. Elsker-elsker-elsker det!

- Hvad er det værste ved Østerbro?

- Når der går folk rundt i Brøndby-trøjer i forbindelse med kampe mellem FCK og Brøndby. Det er altså virkelig grimme trøjer, de har i Brøndby.

- Hvad er dine fremtidsønsker for Østerbro?

- Jeg drømmer om fejring af endnu et FCK-mesterskab. Engang var det noget som skete med jævne mellemrum, men nu er det noget man skriver ind i en rubrik med overskriften "fremtidsønsker". Så mit svar er, at endnu en fejring af et FCK mesterskab vil klæde bydelen. Og gerne snarest muligt, tak.

Kenneth K.

Kenneth K. er født i januar 1975 hedder egentlig Kenneth Karskov og har været i radioen på DR siden 2001, først på P3 og siden på P4 og i Musikquizzen siden 2006. Programmet sendes i dag søndag eftermiddag på P4.

Han har boet på Østerbro cirka lige så lang tid som, han har været i DR, begyndte i en lille lejlighed, som blev til en større og siden til et rækkehus, efterhånden som familien blev større.

Kenneth K. har en bachelor i kinesisk sprog og kultur fra Københavns Universitet, taler kinesisk og har boet i Kina i en længere periode.

Annonce
Tegnefilm

Cirkelines far: Der manglede en indvandrermus i dansk tegnefilm

Annonce
Annonce
Annonce
Filmpremiere

Se Skyggen i mit øje før alle andre

Kultur

Efterårsferie på lokalt museum: Omvisninger og højtlæsning med kendt forfatter

Historie

Spritfabrikken Fortuna grundlagde Århusgade

Halloween

Kom til halloween ved Sortedams Sø og vind præmier til Superhelten

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

Kultur

Efterårsoplevelse for hele familien: Tag på rejse i havfruernes verden

Navne

DR-studievært: Det værste på Østerbro er, når der er Brøndby-trøjer i gaden - de er altså virkelig grimme

Indland

Dronningen overraskede dronningen på scenen: Ulf takkede af efter 40 sæsoner

Kultur

- Tag gaden tilbage til fællesskabet

Historie

Efter hed diskussion om nazisme: Mindeplade for omstridt islandsk forfatter pillet ned

Forsiden netop nu
Annonce