Annonce
Østerbro

Den caribiske madmor samler bydelene til mad og fest

Jamain Brigitha, The Caribbean Housewife, tilbyder hjemmelavet fireretters menu, når hun holder sine Housewife Roast Events med caribisk mad og reggaemusik. Arkivfoto: Dan Møller
Hen over sommeren inviterer The Caribbean Housewife til et gedigent måltid hjemmelavet mad, når hun afholder sine Housewife Roast events med reggaerytmer, mangfoldige smage og vin fra internationale kvindelige vinproducenter.

- Det eneste vi mangler er at lave desserten, som er en kokos-mandel kage, fortæller Jamain, forholdsvis fattet.

Klokken er lidt i seks onsdag aftenen, da jeg ankommer til Pladefabrikken i Nordvest. Inden længe er der fuldt hus, når Jamain Brigitha, som står bag spisestedet The Caribbean Housewife, afholder årets første Housewife Roast event.

Jamain har sammen med sit team stået i Pladefabrikkens køkken de sidste fire timer for at kunne servere en hjemmelavet fire retters menu til 40 spisende gæster. Alt maden bliver lavet fra bunden og tilberedt på dagen. Konceptet bag Housewife Roast er en middag med hjemmelavet caribisk- og sydamerikansk mad kombineret med dejlig naturvin og en følelse af ferie, som skal kunne mærkes i hele kroppen.

Annonce

- Du skal kunne fornemme rytmerne af afro-beats og reggae, dufte ingredienser og smage såsom jasmin og nybagte cheesebread. Du skal føle, at du træder ind i mit hjem, og får et dejligt hjemmelavet måltid mad lavet af en åbenhjertet mama, forklarer Jamain.

Housewife Rost handler også om at skabe fællesskaber, og Jamain har derfor valgt, at afholde sit event i Nordvest, med forhåbning om at tiltrække udefrakommende til bydelen og skabe mere liv i området.

Feminist og kunstner

Udover skabe farverige retter med saft og kraft med favorisering af vegetariske og veganske retter, har The Caribbean Housewife også fokus på kvinder og feminisme.

- Jeg er feminist og kunstner og vil gerne prioritere kvinder i alt hvad jeg laver. Restaurationsbranchen er mandsdomineret, hvor mange kvinder ikke får en chance eller oplever sexchikane.

Jamain arbejder derfor primært med kvinder, hvor både souschef, køkkenmedhjælper og sommelier alle er kvinder, og den vin, som bliver serveret for gæsterne, er dyrket af internationale kvindelige vinproducenter.

Jamain prøver dog ikke at lægge for meget vægt på, hvem der har tilberedt maden og produceret vinen, når hun omtaler sit event. Det feministiske fokus fremstår derfor underspillet, og nærmere som et overraskende lag oven på kombination af det caribiske- og sydamerikansk mad.

Annonce

Vi sender live

Så du med da vi sendte live på Instagram fra Housewife Roast eventet i Pladefabrikken? Følg os på profilen @Byens_bedste_LIV hvor vi jævnligt tager del i de spiseoplevelser, vi får nys om på baggrund af jeres anbefalinger. Kender du et fantastisk spisested eller et brunt værtshus, som andre skal kende til så tag os på Instagram. Så giver vi din anbefaling videre.

Om Housewife Roast

Du kan finde The Caribbean Housewife i Spisehuset i Kødbyen på Vesterbro (Slagtehusgade 5C):

Næste Housewife Roast event er 23. 25. og 30. juni og 2. til 11. juli (jazzfestival). Fra 11. august vil du kunne deltage i Housewife Roast hver onsdag også i Kødbyens Spisehuset.

Annonce
Miljø

Kommunen fører tilsyn: "H.C. Andersens træ" er spærret af

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Så er der ba(h)net vej: Kendt mode- og boligforretning flytter ind i historiske lokaler på Østerbrogade

112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Navne

Bankdirektør: Østerbro har meget at byde på for en nordjyde som mig

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Kultur

Regnbuefamlie i 1800-tallet: To kvinder adopterede fælles barn

112

Person reddet ud fra brand i natten

Østerbro

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Debat

Tårnhøje boligblokke vil fjerne Svanemølleværkets majestætiske statement

Byliv

Har du en ide, der kan støtte byens erhvervsliv til jul? Så kan du nu søge julepuljen

112

Pas på! Samme tricktyv på spil - flere bestjålet midt i arbejdstiden

Østerbro

Beboer i appel til forældrene: Jeres børn udsætter sig for livsfare

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Forsiden netop nu
Annonce