Annonce
Sport

Dansk kvartet misser bronzemedaljer ved VM i banecykling

Det danske landshold vandt EM-guld tidligere i oktober, men måtte nøjes med en fjerdeplads ved VM. Foto: Yoan Valat/Ritzau Scanpix
Det danske landshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb måtte se Storbritannien tage bronzemedaljer ved VM.

Rasmus Lund, Tobias Aagaard, Carl-Frederik Bevort og Mathias Malmberg kommer ikke til at rejse hjem fra VM i banecykling med metal i bagagen.

Kvartetten, der repræsenterer Danmark i 4000 meter holdforfølgelsesløb, kørte torsdag om bronze, men i den direkte duel mod Storbritannien blev det til et nederlag.

Dermed ender det med en dansk fjerdeplads.

Annonce

Den danske kvartet er blevet sammensat for nylig. Tre af rytterne er nye i forhold til OL, hvor det blev til sølv. Kun Rasmus Lund er blevet på holdet.

På grund af den nye opstilling var danskerne heller ikke spået ret store muligheder ved VM, selv om det blev til EM-guld i starten af oktober.

Det startede ellers tæt i bronzeduellen. Efter en kilometer skilte kun en tusindedel af et sekund de to nationer. Danskerne fandt mere fart end briterne på den næste kilometer. Halvvejs var danskerne cirka et halvt sekund hurtigere.

Derefter blev begge kvartetter som planlagt til trioer, og det fungerede bedst for briterne. Med en kilometer tilbage var de foran med et kvart sekund.

Med 500 meter tilbage gik det galt for Danmark. Rasmus Lund førte an, men kørte simpelthen for hurtigt. Lund kørte fra holdkammeraterne, og så røg muligheden for en bronze endegyldigt.

/ritzau/

Annonce
Det sker

Guide til julehygge og mange andre unikke oplevelser: Din weekend på Østerbro

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Annonce