Annonce
Debat

Cyklistforbundet: Bekymret over flere p-pladser

Cyklistforbundet er bekymret over, at der er flere p-pladser på vej. Arkivfoto: Michael Paldan

Debat: Cyklistforbundets Københavnsafdeling noterer med stor bekymring, at der skal etableres 167 skråparkeringspladser på Nørrebro og Østerbro.

De samme politikere, der har vedtaget en meget ambitiøs klimahandlingsplan, og som snart skal tage stilling til markante indgreb i kommunens trafikale infrastruktur, gør det med ét slag (endnu) mere attraktivt at køre i bil i byen, selv om den politiske målsætning er og bliver, at bilernes andel af det samlede transportarbejde skal sættes ned, mens gang, cykler og kollektiv transport skal opprioriteres.


Annonce

Det er muligt, at der ikke figurerer så mange cyklister i ulykkesstatistikkerne på gader med skråparkering, men det er den oplevede (u)tryghed, der afgør, om man tør sætte sig op på en cykel i disse gader,

Erik Hjulmand


Hvad værre er, så er det faktisk ikke kun bilisterne der får det nemmere; cyklisterne får det værre, for der er ikke mange fysiske forhold i gadebilledet, der gør det mere utrygt at være cyklist end skråparkeringspladser, hvor bilisterne ofte har mere blik for at komme ind og ud af parkeringspladserne end på at holde øje med gadens øvrige trafikanter - heriblandt altså cyklisterne.

Det er muligt, at der ikke figurerer så mange cyklister i ulykkesstatistikkerne på gader med skråparkering, men det er den oplevede (u)tryghed, der afgør, om man tør sætte sig op på en cykel i disse gader, og især er det bekymrende, at det skal ske i de børnerige brokvarterer, hvor det i forvejen ikke er tilstrækkeligt attraktivt at være barn på cykel.

Det er Cyklistforbundet komplet uforståeligt, at der ikke er trafiksikkerhedsfolk i Teknik- & Miljøforvaltningen, der har råbt vagt i gevær. Har det virkelig været så bunden en politisk opgave - i og med at parkeringspladserne er en del af et (gammelt) budgetforlig - at de ellers fagligt velfunderede medarbejdere har siddet på hjemmekontorerne under coronahjemsendelsen og holdt deres mund??

Vi kan kun appellere til, at borgerne på Nørrebro og Østerbro - eller skulle vi snarere kalde dem vælgerne - spørger deres politikere, om det er sådan de forestiller sig de trafikale beslutninger skal se ud i årene frem.

Annonce
Annonce
Debat

Skarven forplumrer Sortedammen

Klumme

Når liv og død er større end fodbold

Forsiden netop nu
Annonce