Annonce
Grønt byliv

Beboerne tager sagen i egen hånd og arrangerer fælles-oprydning af "Hullet", imens kommunen afviser at hjælpe

Anton Greiffenberg er en af de beboere i området omkring "Hullet" på Beauvaisgrunden, som gerne vil have kommunen til at gå med ind i arbejdet for at få gjort området til et fælles grønt rekreativt. Foto: Simon Steen-Petersen
Der skal bygges på Beauvaisgrunden, der af de lokale kaldes "Hullet" og bruges som rekreativt område. Derfor vil kommunen ikke renovere det. De lokale tager nu selv fat og får opbakning til projektet fra Venstre i og udenfor Borgerrepræsentationen.

Selvom Københavns Rådhus er lukket næsten helt ned i sommerferien, melder Økonomiforvaltningen nu ud omkring Beauvaisgrunden på ydre Østerbro.

Beauvaisgrunden, der af de lokale kaldes "Hullet," bruges som lille rekreativt spot, selvom det fremstår kaotisk nedslidt og på ingen måde vedligeholdt. Beauvaisgrunden har været ejet af Københavns Kommune siden 1983 og har siden da ligget ubenyttet hen, bort set fra det nye byggeri der er skudt op på dele af området.

Som ØsterbroLIV beskrev i sidst uge, har en gruppe borgere i området slået sig sammen for at få gjort noget ved "Hullet". Borgerne mener, at "Hullet" med en oprydning og lidt løbende vedligeholdelse kan blive en grønt åndehul for de mange forskelligartede beboere på ydre Østerbro i Lyngbyvej-kvarteret.

Annonce

Beauvaisgrunden hører under Økonomiforvaltningen, fordi den er i færd med at blive bebygget. Dermed hører den ikke under teknik- og miljøforvaltningen, som ellers står for vedligehold af byens offentlige områder.

Borgerne blev hørt i 2015

Fra Økonomiforvaltningen er der dog ingen hjælp at hente for beboerne.

- De lokale borgere blev hørt i forbindelse med, at Borgerrepræsentationen vedtog lokalplan 522 i juni 2015. Beauvaisgrunden skal omdannes til et nyt grønt boligområde, hvor der blandt andet skal opføres nye almene familieboliger, plejeboliger, en ny svømmehal og botilbud, som blev besluttet med kommunens budgetaftale for 2019, skriver økonomiforvaltningen og fortsætter:

- Da der er planer om at inddrage hele grunden i det nye område, prioriterer økonomiforvaltningen i dette tilfælde kun de mest uopsættelige vedligeholdelsesopgaver. Der er derfor ikke planer om at sætte dele af området kortvarigt i stand for efterfølgende at rive det ned, når byggeriet begynder.


Tænk sig, hvis der havde været ryddet op nu? Tænk, hvor mange, der kunne have ligget og solet sig de har dage

Anton Greiffenberg, initiativtager 'Vedligehold "Hullet"'


Anton Greiffenberg, der er initiativtager til "Vedligehold Hullet", der er en borgergruppe, som vil gøre "Hullet" til et mere rart sted at være, synes godt, kommunen kunne gøre noget.

- Jeg er helt uenig i, at man siger, man ikke vil bygge noget op for derefter at rive det ned igen. Det kan ikke være rigtigt, at kommunen ikke kan finde nogle penge til, at vi kunne få slået græsset, sat nogle skraldespande op og ikke mindst få tømt skraldespandene derude jævnligt. Der fuld af affald og møg, siger han.

Han mener, det er frustrerende, at kommunen ikke melder ud, hvornår næste fase af byggeriet går i gang. For hvis det er om få måneder, forstår han godt, der ikke bliver vedligeholdt. Derimod, hvis det har længere udsigt, synes han, kommunen burde finde midler til at gøre "Hullet" til et område, der kan bruges af de lokale som grønt åndehul.

- Tænk sig, hvis der havde været ryddet op nu? Tænk, hvor mange, der kunne have ligget og solet sig de har dage, siger han.

Annonce

Politisk støtte

Imens der ikke umiddelbart er udsigt til hjælp til oprydning af "Hullet" fra økonomiforvaltningen, vil Vestre i Borgerrepræsentationen gerne støtte borgergruppen "Vedligehold 'Hullet'".

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) finder initiativet omkring ”Hullet” interessant og rækker ud til beboerne, der gerne vil gøre noget ved "Hullet".

- Når sommerferien er ovre, så vil vi fra Venstres gruppe i Borgerrepræsentationen rette henvendelse til forvaltningen for at undersøge, hvorvidt der er mulighed for at understøtte denne slags initiativer. Beauvaisgrunden er ejet af økonomiforvaltningen, mens det vil være teknik- og miljøforvaltningen, som skal stå for en eventuel oprydning samt et løbende vedligehold. Men vi er trods alt én kommune – og mon ikke vi alle kan se idéen med at bruge vores arealer mere aktivt, siger hun.

Det skriver kommunen selv om "Hullet"

I forbindelse med at planerne for Beauvaisgrunden lå endeligt klar i 2016, lagde kommunen op til, at boligerne i området skal omringes af et grønt bakket landskab, der byder på gode, rekreative byrum. Eksempelvis et grønt urbant byrum ud mod Rovsingsgade.

"I 1950’erne blev der fyldt ketchup på dåser og syltet grøntsager i udkanten af Østerbro mellem Lyngbyvej og Rovsingsgade. Beauvaisgrunden hedder selv samme sted i dag, der har stået ubeboet hen i så mange år, at det er groet fuldstændigt til med høje træer og vildtvoksende natur. Det har gjort området særligt populært blandt Østerbros lokale hundeluftere og kvarterets unge. Dem skal der stadigvæk være plads til, når Beauvaisgrunden skal omdannes til et nyt grønt boligkvarter med op mod 69 almene familieboliger," skrev kommunen i 2016, da det blev annonceret, hvad der var vinderprojektet for området.

I 2016 meldte kommunen ud, at det var planen, at boligerne skulle stå klar i foråret 2019.


Det glæder Anton Greiffenberg. Han forsøger at arrangere en oprydningsdag 11. september, hvor der allerede er 10 personer, som har meldt sig til frivilligt at hjælpe med gå i gang med at rydde "Hullet" op.

- Jeg har ikke noget imod, at man selv som borger skal gøre en indsats. Men det ville være rart, hvis kommunen ville støtte op om vores arbejde for at skabe et grønt område til glæde for alle, siger han.

Hvis du ønsker at deltage i eller følge arbejdet med "Hullet", kan du melde dig ind i Facebook-gruppen "Vedligehold 'Hullet'".

Hannah Willerup Greiffenberg på 13 år, der går meget op i bæredygtighed,  med to sække affald, hun har samlet i "Hullet", der er de lokale på ydre Østerbros kælenavn til Beauvaisgrunden. Foto: Anton Greiffenberg
Annonce
Miljø

Kommunen fører tilsyn: "H.C. Andersens træ" er spærret af

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Så er der ba(h)net vej: Kendt mode- og boligforretning flytter ind i historiske lokaler på Østerbrogade

112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Navne

Bankdirektør: Østerbro har meget at byde på for en nordjyde som mig

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Kultur

Regnbuefamlie i 1800-tallet: To kvinder adopterede fælles barn

112

Person reddet ud fra brand i natten

Østerbro

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Debat

Tårnhøje boligblokke vil fjerne Svanemølleværkets majestætiske statement

Byliv

Har du en ide, der kan støtte byens erhvervsliv til jul? Så kan du nu søge julepuljen

112

Pas på! Samme tricktyv på spil - flere bestjålet midt i arbejdstiden

Østerbro

Beboer i appel til forældrene: Jeres børn udsætter sig for livsfare

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Forsiden netop nu
Annonce