Annonce
Debat

Bandekriminaliteten foregår ikke i et parallelunivers

Katarina Ammitzbøll (K). Pr-foto

Læserbrev: Bandekonflikten er og bliver et alvorligt samfundsproblem, særligt i København. Som en tornado hærger banderne gaderne og suger på brutal vis tilfældige forbipasserende ind i sin kaotiske voldsspiral og vanvidskørsel, som slog en femårig pige ihjel på Frederiksberg og en ung politibetjent på Langebro.

En anden hjerteskærende sag fra 2017 - stadig uafklaret. På brutal vis blev den kun 16-årige Servet Abdija skudt seks gange foran sit hjem på Ragnhildsgade på ydre Østerbro. Hans mor kunne høre de mange skud og gik kort efter ud på altanen, hvorfra hun kunne se sin søn ligge død på gaden.

Gerningsmændene havde tilknytning til bandemiljøet, nærmere bestemt Loyal to Familia. Politiet kan nu fastslå, at Servet ingen tilknytning havde til bandemiljøet og blot var det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.


Vi må og skal aldrig acceptere bandekonflikten i vores gader.

Katarina Ammitzbøll (K)


Tragedien viser med eksemplets magt, hvor farlig bandekrigene er for hovedstadens beboere. Bandekriminalitet foregår nemlig ikke i en slags parallelunivers, men midt i byens gader mellem et virvar af over 90 bander og rockergrupper. I 2019 blev 37 personer såret og otte personer dræbt. Mellem 2009-2016 var der 415 skudepisoder og flere uskyldige blev dræbt.

Banderne, og særligt LTF, arbejder på at udvide deres territorie og antal medlemmer. SSP og politiet på Nørrebro i København har haft samtaler med mere end 60 børn og unge – helt ned til niårsalderen – som, man frygter, har været i kontakt med LTF.

Vi må og skal aldrig acceptere bandekonflikten i vores gader. I Det Konservative Folkeparti har vi længe kæmpet for, at livet skal blive sværere som bandemedlem og lettere for alle os andre.

Da Søren Pape Poulsen var justitsminister satte vi fokus på problemet og vedtog blandt andet en bande-pakke, der satte hårdt ind og blandt andet sikrede højere straffe, så vi holder banderne bag tremmer og væk fra gaden.

Denne indsats har resulteret i, at LTF, der stod bag drabet på Servet Abdija, blev opløst. Det ændrer ikke ved hans tragiske død og familiens livslange tab, men skal gerne forebygge, at andre uskyldige mister livet og bedre sikre, at gaderne holdes trygge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce