Annonce
Miljø

Badestrand genåbnet efter udledning af otte millioner liter kloakvand

Svanemøllen Strand i København er torsdag eftermiddag blevet genåbnet for badning Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det røde badeflag er nu blevet fjernet ved Svanemøllen Strand, hvor en større spildevandsudledning havde forurenet badevandet. Ifølge Københavns Kommune er det igen sikkert at bade ved stranden.

ØSTERBRO: Svanemøllen Strand i København er torsdag eftermiddag blevet genåbnet for badning, efter der i weekenden blev udledt otte millioner liter urenset spildevand i Svanemøllen Havn i forbindelse med et brud på en spildevandsledning.

Det oplyser Københavns Kommune til TV 2 Lorry.

Urenset spildevand indeholder blandt andet afføring og urin fra kloakkerne, og derfor blev al badning ved Svanemøllen Strand i mandags frarådet af kommunen.

Annonce

Københavns Kommune har siden da fået badevandet analyseret af et eksternt firma, og resultaterne af badevandsprøverne viser nu, at det igen er sundhedsmæssigt forsvarligt at bade ved stranden.

- Vi har her til eftermiddag åbnet Svanemøllen Strand for badning igen. Vandprøver viser, at der ikke er spor af Novafos’ forurening, siger Jørgen Lund Madsen, der er enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, i en mail.

Han oplyser yderligere, at kommunen også har genåbnet for aktiviteter i vandet ved Svanemøllen Havn.

- Vi har tidligere fået lavet beregninger af, hvordan Novafos’ forurening har spredt sig og flere gange været på tilsyn i havnen, det har set lovende ud, og her til eftermiddag har vi så modtaget vandprøver fra havnen, der bekræfter, at vandet igen er helt i orden. Derfor tager vi nu skilte ned derude, siger Jørgen Lund Madsen.

Nordhavnstunnel

Som TV 2 Lorry kunne fortælle i mandags, skete bruddet på spildevandledningen fredag i sidste uge forbindelse med byggeriet af den kommende Nordhavnstunnel.

En menneskelig fejl gjorde herefter, at der blev pumpet urenset spildevand direkte ud i Svanemøllen Havn fra fredag til mandag, hvor det blev opdaget.

Det betød, at al badning og sejlaktiviteter ved havnen mandag blev frarådet.

Bruddet førte til, at man fra mandag aften klokken 22 til tirsdag morgen klokken 07.30 var nødsaget til at pumpe store mængder kloakvand ud i Øresund halvanden kilometer ud for Skovshoved Strand.

Ifølge vand- og spildevandsselskabet Novafos' beregninger har bruddet ført til udslip af mindst 27 millioner liter kloakvand ud i Øresund.

Det svarer til 27 gange den mængde vand, som Frederiksberg Svømmehals svømmebassin indeholder.

Tirsdag eftermiddag oplyste Novafos, at bruddet på spildevandsledningen var repareret delvist og i så høj grad, at man igen kunne benytte ledningen som normalt.

Annonce
Annonce
Debat

Skarven forplumrer Sortedammen

Klumme

Når liv og død er større end fodbold

Forsiden netop nu
Annonce