Annonce
Erhverv

60 procents nedgang fra den ene måned til den anden: Butik i sidegade lukket helt inde af vejarbejde

Nadja Andersen, indehaver af tøjbutikken N24, føler sig både overset og lukket inde i Viborggade. Foto: Thomas Frederiksen
Nadja Andersen har tøjbutik i begyndelsen af Viborggade, og hun oplevede, at butikken i sommer fra den ene dag til den anden blev lukket inde af vejarbejde.

Da EM i fodbold gik i gang, blev vejarbejdet flyttet fra Østerbrogade til Viborggade, som blev gravet op.

Det kunne Nadja Andersen, som er indehaver af tøjbutikken N24, mærke med det samme.

- Fra maj til juni oplevede jeg 60 procents nedgang, fortæller hun.

Annonce

De første måneder af vejarbejdet fra 1. marts var hun gået fri. Arbejdet var i den anden side af gaden, og kunderne kunne nemt finde den lille tøjbutik i starten af Viborggade. Det ændrede sig fra juni, hvor Østerbrogade skulle være helt fri for arbejde, inden det vendte tilbage midt i juli.

Voldgrav med brosten

Til gengæld flyttede det til Viborggade under slutrunden. Og da vejarbejdet på Østerbrogade vendte tilbage, havde det flyttet side, og sidegaden blev lukket af.

Butikken ligger bag tre afspærringer, det er jo totalt umuligt for folk med barnevogn, og cyklerne er langt væk, og fodgængerne går ovre på den anden side

Nadja Andersen, butiksindehaver i Viborgggade

- Man skulle over en voldgrav med en balje med brosten for at komme over til mig, fortæller hun.

Selv da arbejdet forsvandt fra Viborggade, fortsatte nedturen, indkørslen fra Østerbrogade var stadig spærret af.

- Butikken ligger bag tre afspærringer, det er jo totalt umuligt for folk med barnevogn, og cyklerne er langt væk, og fodgængerne går ovre på den anden side, og modsat butikkerne på Østerbrogade kan man jo ikke se min facade, siger Nadja Andersen.

Annonce

Forfulgt af uheld

Hun føler sig forfulgt af vejarbejde og andre uheld. Tidligere havde hun forretning på Blegdamsvej, men besluttede at flytte derfra blandt andet på grund af vejarbejde, da der skulle bygges en ny busbane.

Hun ville også gerne omkring miljøet af forretninger på Østerbrogade og tænkte, at det kunne tiltrække flere kunder. Som ny i Viborggade for to og et halvt år siden var der en vandskade i ejendommen, hvor hun var flyttet ind, for lidt over halvandet år siden begyndte coronatiden, og da butikkerne måtte åbne igen, kom vejarbejdet i 2021.

- Hvis jeg havde vidst, hvad der skete, så ville jeg droppe at flytte herhen med al den modgang, jeg har oplevet, som har været ude af mine hænder, konstaterer hun og nævner, at hun nogle dage har haft en-to kunder i butikken og solgt for 500 kroner.

- Det kan jeg ikke leve af, så er det for dyrt at gå på arbejde, siger hun og nævner, at hun ind i mellem har haft lukket butikken helt.

Annonce

Gangbro kom op

Nadja Andersen har forsøgt at gøre opmærksom på sin butik på sociale medier, og hun har også 'vejarbejde rabat'. Ikke noget hun er begejstret for, men en nødvendighed.

- Det er svært for mig at sælge nye varer på udsalg. Men det er jo mere nødvendigt end nogensinde at gøre opmærksom på sig selv, siger hun.

Nadja Andersen oplevede, at det hjalp en smule, da hun for nylig havde fortalt om sin svære situation til et stormøde mellem forretningerne på den ene side og kommunen og entreprenørerne på den anden. Efterfølgende kom der blandt andet en gangbro på Østerbrogade mod Viborggade.

Nu ser hun frem til, at vejarbejdet på den del af Østerbrogade efter planen fjernes til november.

- Jeg håber, at min butik kan overleve til den tid, siger hun.

Annonce
Tegnefilm

Cirkelines far: Der manglede en indvandrermus i dansk tegnefilm

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Frisør har jubilæum: Han har klippet Mike Tyson og alle de andre lokale kunder

Erhverv

60 procents nedgang fra den ene måned til den anden: Butik i sidegade lukket helt inde af vejarbejde

Kultur

- Tag gaden tilbage til fællesskabet

Erhverv

Nu er Kasper Würtz' sejr over Christian Bitz endelig i hus: - Den her afgørelse er næsten vigtigere end selve dommen

Forsiden netop nu
Annonce