Annonce
Trafik

Østerbrogade: Midterhelle på vej

Det er her omkring, at der skal være en midterhelle på den nordlige del af Østerbrogade, som anlægges om et par uger. Arkivfoto: Michael Paldan
Der er gået syv år siden, at det i et budgetforlig blev besluttet at anlægge en midterhelle på den nordlige del af Østerbrogade. Nu bliver det ført ud i livet.

Pengene blev sat af for syv år siden, og nu bliver et midterhelle på den nordlige del af Østerbrogade en realitet. Arbejdet på gaden ud for Sions Kirke går i gang i uge 42, i efterårsferien.

Helleanlægget etableres med to sideheller, så bløde trafikanter kan krydse Østerbrogade ved Sionsgade i flere etaper. Det med sidehellerne betyder, at fodgængere har mulighed for først at krydse cykelstien og vente på sidehellen, inden de bevæger sig videre over selve vejen.

Det skulle være væsentlig nemmere og mere sikkert for skolebørn, så de ikke både behøver forholde sig til cyklister og bilister på samme tid, lyder det fra Københavns Kommune, som også fremhæver, at belysningen bliver forbedret.

Annonce

Mindre trafik i ferie

På Østerbrogade ved Sionsgade bliver vejbanen reduceret til to spor, og på Østerbrogade mellem Nygårdsvej og Tåsingegade vil det nuværende standsningsforbud i myldretiden blive ophævet. Det har også en hastighedsdæmpende effekt. Etableringen af helleanlægget medfører, at to p-pladser bliver nedlagt.

I anlægsperioden vil der være et kørespor åbent i begge retninger, og dermed forventer forvaltningen, at den trafikale påvirkning vil være begrænset

Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune

Helleanlægget bliver etableret, mens der stadig er vejarbejde lige syd for Jagtvej på Østerbro ganske tæt på anlægget. Kommunen mener dog ikke, at det vil give øget gene at etablere hellen.

- Projektet udføres blandt andet i efterårsferien, hvor der erfaringsmæssigt er mindre trafik. I anlægsperioden vil der være et kørespor åbent i begge retninger, og dermed forventer forvaltningen, at den trafikale påvirkning vil være begrænset, lyder det i et svar fra Københavns Kommune, som hæfter sig ved, at jo senere på året, man går i gang, jo større er risikoen for frost. Embedsmændene peger på, at der er et politisk beslutning om, at midterhellen skal være klar i december.

Annonce

Ventede på metro

Grunden til at det har taget så mange år fra beslutning til udførsel, er at først skulle ventes på, at Nordhavnsvej og metrocityringen stod færdigt.

Siden blev der ventet yderligere, og der blev rejst tvivl om projektet, som blandt andet Sions Kirke og Strandvejsskolen var skeptiske overfor. Men politikerne vedtog at gå videre med det. Og det er da også mange borgeres ønske, at det bliver nemmere at krydse den nordlige del af Østerbrogade.

Annonce
Det sker

Guide til julehygge og mange andre unikke oplevelser: Din weekend på Østerbro

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kaos

Østerbroere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Corona

Testcenter åbner igen i Fælledparken: Nu også med vaccination

Mangel på sygeplejersker

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

Kirke

Ja, du så rigtigt: Et æsel gik rundt i Koldinggade

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

Debat

Handelsforeningsformand: Minus 250 millioner kroner og det er ikke slut endnu

Trafik

Kommunen kom borgerne i møde: Ikke mere tung trafik i skolegade

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Erhverv

Fik vild idé i snapsebrandert: Sebastian og Peter åbner 'fitnesscenter' for din kreative hjerne

Julehjælp

Unge kickstarter Julehjælp: Forvandler Bopa Plads med hygge, sang og lys

sygeplejemangel

Unge til kamp for pressede sygeplejersker: - Det er vores fremtid, der er på spil

Annonce