Annonce
Vejarbejde

Danmarkshistorie gravet op af Østerbrogade

De har en del årtier på bagen, de skinner, som blev gravet op fra mørket under Østerbros asfalt i denne uge. Foto: Mads Vincent Schmidt.
Hvis du bare graver dybt nok, har historien det med at titte frem fra undergrunden. På Østerbrogade lå den lige under overfladen.

Der kommer altid en sporvogn og en pige til, sang Ove Sprogøe og Dirch Passer folkeligt, og selvom vi ikke har helt styr på det med pigerne, er letbane-tog så småt på vej tilbage flere steder.

At de engang var en vigtig del af bybilledet, kan du ved selvsyn nå at opleve, hvis du går en tur langs vejarbejdet på Østerbrogade.

Her har arbejderne onsdag gravet lange, ældre skinner op fra jorden, som lå begravet under asfalten, og det fik en læser til at dokumentere fundet.

Annonce

- Jeg tog billedet, fordi jeg ved, hvor unikt et tidspunkt i historien det er, at de ligger der og lige er gravet op og på vej til formentlig omsmeltning eller skrot, så jeg ved, hvor dyrebart et øjeblik det er for vores fælles historie, samtid og demokrati, siger Mads Vincent Schmidt.

Bidrager til fælles historie

Han har tydeligvis et øje for detaljer, men lige når det kommer til de store skinner, hvor der engang kørte sporvogne med travle københavnere, er det ikke et tilfælde.


Jeg ved, hvor unikt et tidspunkt i historien det er, at de ligger der og lige er gravet op og på vej til formentlig omsmeltning eller skrot, så jeg ved, hvor dyrebart et øjeblik det er for vores fælles historie, samtid og demokrati.

Mads Vincent Schmidt


- Jeg er selv industriel designer, så var med det samme opmærksom på at tage et fotografi, selvom de fleste andre ikke anede, hvorfor, før jeg fortalte dem, hvad det egentlig var, de selv stod og kiggede på," siger Mads Vincent Schmidt og fortsætter:

- Der var dog en enkelt anden, der også tog et par fotos. Han sagde med det samme; - Ej, hvor spændende, det er de gamle sporvognsskinner. Det er det jeg gerne vil dele med andre gode mennesker på Østerbro og på den måde bidrage til vores fælles historie og forståelse af vores fælles samtid.
Annonce
Kirke

Ja, du så rigtigt: Et æsel gik rundt i Koldinggade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Handelsforeningsformand: Minus 250 millioner kroner og det er ikke slut endnu

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

sygeplejemangel

Unge til kamp for pressede sygeplejersker: - Det er vores fremtid, der er på spil

Trafik

Kommunen kom borgerne i møde: Ikke mere tung trafik i skolegade

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Erhverv

Fik vild idé i snapsebrandert: Sebastian og Peter åbner 'fitnesscenter' for din kreative hjerne

Julehjælp

Unge kickstarter Julehjælp: Forvandler Bopa Plads med hygge, sang og lys

Miljø

Chok i Fælledparken: Kommunen har ryddet Egernskoven

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Månedens Østerbrobutik

Damernes bodega - og der er også plads til mænd

Frivillighed

Kom i biografen med dine idéer: Hvordan bliver det nemmere at være frivillig på Østerbro og i Nordhavn

Lokalhistorisk

Da sporvognene kørte på damp

Annonce